Design de dimineață
Ideea de a folosi mâncarea ca sursă de inspirație în designul interior a sedus de-a lungul timpului mai mulți creatori.
Articol de Sorina Man, 24 Iulie 2015, 15:37
Pentru cei care știu să se folosească de puterea extraordinară de sugestie a minții, ideea de a sta tolănit pe un pat de înghețată ar putea să funcționeze de minune, aducându-le răcoarea mult dorită în zilele toride de vară.
Știu că sună excentric și poate vi se pare o fantezie dar nu și pentru designerul care a proiectat o astfel de piesă de mobilier al cărei preț este de nu mai puțin de 950 $.
(Ottoman by Jellio)
Ideea de a folosi mâncarea ca sursă de inspirație în designul interior a sedus mai mulți creatori între care și pe italianul Diego Maria Guliermetto. Colecțiile sale de mobilier abundă în pufuri și canapele sub formă de tabletă de ciocolată, prăjituri cu cremă sau foietaje. Formele și culorile atât de apetisante ale acestor obiecte aduc garantat zâmbetul pe buze dacă nu reușesc chiar să le lase unora gura apă...
(Design by Diego Maria Guliermetto)
În spatele acestor creații se află desigur pasiunea pentru gastronomie dar și ideea de a savura, estetic vorbind, fiecare minut petrecut în mijlocul acestor obiecte. Ele pot avea darul de a activa la un anumit nivel o seamă întreagă de amintiri și emoții asociate.
Designerul, complet captivat de această idee, propune transformarea spațiului unui camere de zi într-un univers culinar pentru cele mai felurite gusturi. Așa a apărut sofaua sub formă de hamburger, taburetul canoncino, taburetele sub forma de beignete sau prăjitură învelită într-un strat de ciocolată care nu riscă niciodată să se topească ci doar să ne stârnească pofta de bunătăți interzise...
AUDIO