Un banal aliment reduce riscul de accident cerebral şi de infarct
Cercetătorii de la Universitatea Aston din Birmingham, Anglia, au efectuat mai multe studii până au ajuns la aceste concluzii.
Articol de RADOR, 06 Octombrie 2016, 11:36
Cercetătorii britanici susţin că oţetul de mere consumat înainte de fiecare masă reduce considerabil riscul apariţiei unui accident vascular cerebral (AVC) şi a unui infarct miocardic.
Cercetătorii de la Universitatea Aston din Birmingham, Anglia, au efectuat mai multe studii până au ajuns la aceste concluzii.
Cercetătorii britanici recomandă să consumăm în mod frecvent acest aliment, înainte de fiecare masă, amestecând 30 ml de oţet de mere cu 200 ml de apă.
Oţetul de mere reduce cu 13% colesterolul rău din organism, iar scăderea colesterolului rău are efecte pozitive asupra sănătăţii, împiedicând apariţia unor afecţiuni cardiace.
De asemenea, oţetul de mere contribuie la reducerea în greutate, fiind un aliat sigur în dietă şi având capacitatea de a susţine procesul de ardere al grăsimilor, ajutând mult în curele de slăbire.
Oţetul de mere mai tratează afecţiunile la nivelul articulaţiilor, în special inflamarea articulaţiilor, artritele şi ajută în tratatea arsurilor suferite la nivelul epidermei.
Cu toate acestea, medicii britanici subliniază faptul că oţetul de mere poate fi folosit ca un remediu naturist şi nu reprezintă o soluţie în cazul unor profilaxii mai complicate.