Ziua Mondială a Apei
Sute de milioane de pământeni nu au în prezent acces la o sursă de apă potabilă - atrage atenţia ONU, astăzi de Ziua Mondială a Apei.
Articol de Irinel Călin, Tulcea, 22 Martie 2017, 09:18
Sute de milioane de pământeni nu au în prezent acces la o sursă de apă potabilă - atrage atenţia ONU, astăzi de Ziua Mondială a Apei.
La Bucureşti, Ministerul Apelor şi Pădurilor, împreună cu Administraţia Naţională a Apelor Române şi Academia de Ştiinţe Tehnice din România organizează la Palatul Parlamentului un eveniment pe această temă.
Este aşteptat să participe actualul ministru al Mediului, Daniel Constantin dar şi foşti miniştri în domeniu, parlamentari din comisiile de Mediu şi alţi specialişti.
Tema propusă de Naţiunile Unite pentru evenimentul din acest an este "Apa şi Apa Uzată".
Apele reziduale vor fi principalul element al felului în care este marcată astăzi, la Tulcea, Ziua Mondială a Apei. Angajaţii Direcţiei de Protecţie a Mediului din judeţ, vor verifica Staţia de Epurare a municipiului, o investiţie dată în funcţiune în urmă cu aproximativ trei ani.
Tema aleasă, anul acesta pentru a marca Ziua Mondială a Apei este apa uzată sau reziduală, iar campania ce se va derula azi la nivel mondial pentru a marca această zi pune întrebarea directă: de ce irosim apa? Statisticile arată că până şi ţările dezvoltate tratează cel mult 70% din apele uzate pe care le generează, în timp ce raportul scade sub 7 procente în cazul ţărilor sărace.
De aproape trei ani şi Municipiul Tulcea a devenit un exemplu de bună practică pentru tratarea apei uzate după ce s-a pus aici în funcţiune staţia de epurare, o investiţie de aproape 50 de milioane de lei care funcţionează acum doar la jumătate din capacitate dar ar permite dezvoltarea Municipiului în următorii ani, fără probleme de mediu.