Ziua Mondială a Alimentaţiei
Aproximativ un miliard de oameni din ţările în curs de dezvoltare trăiesc în sărăcie extremă, iar 78% se află în mediul rural, potrivit FAO.
16 Octombrie 2015, 13:19
Organizaţii şi oficialităţi din întreaga lume avertizează astăzi, de Ziua Mondială a Alimentaţiei, că trebuie luate urgent măsuri pentru a nu risipi resursele de hrană.
La Bucureşti, autorităţile cred că, în condiţiile în care milioane de oameni din lume se confruntă cu foametea şi malnutriţia, opinia publică din România trebuie să fie informată despre cât trebuie să cumpere şi să consume.
Un paradox al societăţii contemporane este că mai bine de o treime din cantitatea de hrană din lume - 1,3 miliarde de tone - este aruncată la gunoi, adică echivalentul productiei de hrana din toata Africa sub-Sahariană.
Şi la noi în ţară locuitorii trimit la coş peste 2,2 milioane de tone de mâncare.
Prezent la Apelul Matinal, în această dimineaţă, la Radio România Actualităţi, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Marius Dunca, a spus că oamenii trebuie să achziţioneze numai stricul necesar de alimente.
"Pentru a contracara tendinţa de creştere a risipei alimentare, trebuie să ne concentrăm, din punctul meu de vedere, spre o informare corectă, completă şi precisă a consumatorilor".
AUDIO: Apel Matinal, presedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Marius Dunca.
Ultimul raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură - FAO arată că aproximativ un miliard de oameni din ţările în curs de dezvoltare trăiesc în sărăcie extremă, iar 78% se află în mediul rural, unde agricultura este principalul motor de creştere a economiei.
Prin urmare, Ministerul Agriculturii de la Bucureşti vrea să promoveze în aceste zile producţia de alimente autohtone printr-un târg deschis până duminică la sediul său.
Organizaţia Greenpeace România lansează, la rândul său, un raport despre principiile agriculturii ecologice şi transmite că este nevoie de o schimbare în felul în care hrana este produsă şi consumată.