Vot la Senat asupra proiectului care vizează menținerea cotei unice de impozitare pentru următorii 10 ani
Propunerea legislativă care vizează protejarea şi menţinerea cotei unice de impozitare pentru următorii 10 ani ajunge, astăzi, la vot în plenul Senatului, în calitate de primă cameră sesizată.
Articol de Radio România Actualităţi, 27 Mai 2024, 13:19
Propunerea legislativă care vizează protejarea şi menţinerea cotei unice de impozitare pentru următorii 10 ani ajunge, astăzi, la vot în plenul Senatului, în calitate de primă cameră sesizată. Iniţiativa aparţine PNL, în timp ce PSD susţine mai degrabă trecerea la impozitarea progresivă. La Camera Deputaţilor, ca for decizional, se aşteaptă votul asupra propunerii de majorare a pedepselor pentru traficul de persoane şi de minori.
Reporter: Alina Stănuţă: ”Documentul care ajunge la vot în Senat, ca primă Cameră sesizată, prevede ca după intrarea în vigoare a legii şi până la finele anului 2033 să nu se adopte acte normative care să vizeze modificarea sau eliminarea cotei unice de impozitare asupra veniturilor de orice natură şi asupra profiturilor. Iniţiatorii arată că de-a lungul anilor s-au înregistrat efecte pozitive ale acestei cote unice în plan macroeconomic, fiscal, bugetar şi social.
Propunerea legislativă pentru protejarea cotei unice de impozitare în România pentru următorii 10 ani a primit aviz negativ din partea Consiliului Legislativ, în timp ce Consiliul Economic şi Social a trimis un aviz favorabil.
La Camera Deputaţilor pe ordinea de zi a plenului este înscrisă propunerea legislativă de majorare a pedepselor pentru traficul de persoane şi de minori, sclavie ori pornografie infantilă. Documentul, care aşteaptă votul decizional al deputaţilor, prevede că pentru aceste infracţiuni, traficanţii riscă să stea în închisoare până la 12 ani, iar dacă sunt implicaţi minori - până la 20 de ani. Mai mult, este eliminată posibilitatea suspendării acestor condamnări de către instanţă.”
Pe de altă parte, mâine, la Senat, la Comisia Economică sunt aşteptaţi reprezentanţii furnizorilor de energie electrică şi gaze naturale, dar şi cei ai ANRE şi ANPC, pentru a fi discutată o problemă semnalată de foarte mulţi consumatori finali care solicită accesul la informaţii nu doar online, ci şi prin intermediul unor centre fizice, unde să poată discuta faţă în faţă cu operatorii de energie.
Aceeaşi comisie are programate miercuri şi dezbateri cu participarea Consiliului Concurenţei, Ministerului Agriculturii şi ANPC. Discuţiile vizează practicile considerate abuzive de unii producătorii români din domeniul alimentar în relaţiile cu marile lanţuri de magazine, respectiv eliminarea produselor autohtone de pe rafturi./editor Florin Lepadatu/