Restaurantele și hotelurile de pe litoral, în plină campanie de recrutare de personal
Sezonul estival începe oficial pe 1 mai.

Articol de Radiojurnal, 31 Martie 2025, 20:15
Restaurantele și hotelurile de pe litoral sunt în plină campanie de recrutare de personal pentru noul sezon estival, care începe oficial pe 1 mai.
Colegii de la Radio România Constanța relatează că de mai mulți ani angajatorii din HoReCa reclamă faptul că nu găsesc angajați, dar, de cealaltă parte, și candidații au nemulțumiri legate în special de salarii și de programul de lucru.
Specialiștii în legislația muncii atrag atenția că timpul de lucru trebuie organizat și respectat cu strictețe.
Ciprian Madar, inspector șef adjunct ITM Tulcea: Cum e spitalul, gărzile sunt stabilite cu câteva zile înainte de luna respectivă. Deci salariatul știe toate gărzile pe o lună înainte. Similar cu un spital, și la un angajator din HoReCa poate să existe condiții de chemare la muncă în a șasea zi, să zic, dar e la limita greșelii. Aproape sigur angajatorul va greși în neacordarea repausului săptămânal.
Dacă timpul de lucru al angajaților nu este respectat, amenzile pot ajunge la 3.000 de lei.