VIDEO: Amplu protest al angajaţilor de la Dacia Renault
Principala nemulţumire a sindicaliştilor este legată de planurile guvernului, de trecere a contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.
Articol de Cristian Matei, Argeș, 07 Noiembrie 2017, 13:16
Un amplu protest al angajaţilor de la Dacia Renault este programat pentru această oră la Mioveni.
Este al doilea protest în ultimele două săptămâni. Salariaţii au atât revendicări de natură generală dar şi nemulţumiri punctuale.
VIDEO: Amplu protest al angajaţilor de la Dacia Renault.
Mitingul a început, într-adevăr, cu intonarea imnului de stat la ora stabilită, ora 13:00.
Sunt mii de sindicalişti din industria constructorilor de automobile la această oră în Mioveni care au ieşit în stradă cu întregul arsenal de benere, fluiere, tobe şi trompete iar platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor este plin ochi.
Sunt angajaţi de la Dacia Renault dar şi de la alte unităţi industriale de pe orizontală ce produc echipamente şi piese pentru uzină.
Este aşa cum ai spus, al doilea protest al constructorilor de automobile din Argeş după cel din urmă cu două săptămâni atunci când 250 de persoane au pichetat sediile Consiliului Judeţean Argeş şi al Instituţiei Prefectului.
Principala nemulţumire a sindicaliştilor este legată de planurile guvernului, de trecere a contribuţiilor sociale de la angajator la angajat - după cum a declarat pentru Radio România Actualităţi viceliderul sindicatului Automobile Dacia, Ion Iordache.
Ion Iordache: Nişte calcule, la prima mână, fără a avea elementele foarte bine fixate, pentru că nici ei nu ni le dau, am socotit salariaţii din industria privată pierd între 200 de lei şi 700 de lei. Este o ruptură între conducerea acestei ţări şi noi. Constatăm că toată lumea este împotriva acestei măsuri şi ei continuă, continuă să spună că o vor pune, or vor pune.
Reporter: Celelalte două probleme pentru care salariaţii de la Dacia au ieşit în stradă privesc, unu, introducerea şi negocierea unui contract de muncă pe ramură şi doi, începerea lucrărilor la tronsonul de autostradă dintre Piteşti şi Sibiu, arteră de transport vitală pentru uzină dar şi pentru sudul ţării, atât pentru aprovizionarea şi livrarea de piese cât şi pentru transportul maşinilor noi către pieţele din Europa.