Victor Ponta: rămân în funcția de prim-ministru
Victor Ponta a declarat azi că nu va demisiona din funcţia de premier şi că vrea să continue actul de guvernare cu partenerii actuali.
Articol de Răzvan Stancu, 17 Noiembrie 2014, 15:33
Premierul Victor Ponta a declarat, astazi într-o conferință de presa la Palatul Parlamentului, că este hotărât să rămână în funcția de prim-ministru.
"Atat timp cat am sprijinul coaliției îmi propun să rămân în funcția de prim-ministru.
"Sunt hotărât să rămân în funcția de prim-ministru. Intenționez să continui actul de guvernare, să adoptăm cât mai repede, în perioada următoare, bugetul", a spus Victor Ponta.
Primul-ministru a mai spus că își dorește să dialogheze cu noul președinte Klaus Iohannis.
"Îmi exprim dorința de dialog cu noul președinte al României. România are nevoie în continuare de stabilitate și predictibilitate".
"Vom vota pentru respingerea legii amnistiei"
Tot în cadrul conferinței de presă, Victor Ponta le-a cerut parlamentarilor din coaliţie de guvernare să voteze marți respingerea definitivă a legii amnistiei şi graţierii.
"Vom vota pentru respingerea definitivă a legii amnistiei și grațierii", a declarat Victor Ponta precizând că acesta este un prim mesaj că social-democrații au înțeles "ce vrea poporul".
Nouă legislație privind votul în diaspora
Potrivit premierului, România are nevoie de o nouă legislație privind votul în diaspora și propune ca alături de cei de la ACL împreună cu reprezentanții instituțiilor statului și ai ONG-urilor să se constituie o comisie parlamentară pentru a se elabora o nouă lege la începutul anului viitor.
"Este evident că România are nevoie de o nouă legislaţie şi o nouă logistică privind votul compatrioţilor noştri din diaspora. În final, ieri au votat aproape 400.000 de români. Vă reamintesc că în 2009 au votat 143.000. E foarte probabil ca în 2016 să voteze şi mai mulţi.
"Deci, din acest punct de vedere, dacă va exista un acord cu cei de la ACL, vreau să facem o comisie parlamentară împreună cu reprezentanţii instituţiilor statului, ai organizaţiilor neguvernamentale ale românilor din diaspora, ai noului preşedinte, dl Iohannis şi la începutul anului 2015 să elaborăm legislaţia care să asigure participarea la vot a tuturor românilor care doresc să facă acest lucru, din ţară şi din diaspora", a mai declarat premierul.