Un cont al ministerului sănătăţii, blocat
Ministrul sănătăţii Eugen Nicolăescu a precizat, pentru Radio România Actualităţi, că bolnavii nu sunt afectaţi de blocarea unui cont al instituţiei pe care o conduce.
28 Mai 2013, 14:00
Ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a confirmat, marţi dimineaţă, că un cont al instituţiei pe care o conduce este în prezent blocat.
Eugen Nicolăescu, a precizat pentru Radio România Actualităţi, că bolnavii nu sunt afectaţi de blocarea acestuia.
El a explicat că acel cont a fost bloocat din cauza unei datorii a Ministerului către o firmă.
"O sentinţă judecătorească din noiembrie 2012 a fost pusă în executare şi pentru asta s-a pus poprire pe un singur cont, contul comercial pe care îl are ministerul deschis la Banca Comercială Română şi pe unde se derulează operaţiuni minore. Deci nu sunt probleme deosebite", a spus ministrul.
Eugen Nicolăescu a precizat că restul conturilor sunt deschise la Trezoreria Statului şi nu pot fi blocate.
"Restul conturilor Ministerului sunt deschise la Trezoreria Statului care nu poate fi, în niciun caz, blocat.
Pacienţii nu aveau cum să fie afectaţi pentru că majoritatea banilor pentru pacienţi - 99 % - sunt la Casa de Sănătate care nu are niciu fel de legătură cu Ministerul Sănătăţii", a explicat ministrul.
Contul blocat, folosit pentru plăţi curente
Eugen Nicolăescu a precizat că din acel cont se făceau plăţi comerciale obişnuite, curente, cum ar fi cumpărarea de rechizite.
"Şi acel cont se alimentează din Trezorerie numai când avem astfel de operaţiuni de efectuat. În acest moment, din câte ştiu eu, sunt câţiva lei în acel cont, deci nu este un pericol, să spunem, pentru fondurile sănătăţii.
Într-un stat de drept orice sentinţă judecătorească trebuie pusă în aplicare. Noi încercăm să mai diminuăm suma de plată în sensul în care la toate categoriile de penalităţi încercăm să negociem, poate reuşim să micşorăm din acele penalităţi, poate firma va dori să renunţe, cel puţin din ce am înţeles eu este dorinţă de discuţie şi asta o să facem în următoarele zile", a spus ministrul, într-o intervenţie la Digi 24.
Eugen Nicolăescu şi-a exprimat credinţa că din datoria de 18 milioane de lei vreo două-trei milioane ar putea fi reduse prin negocieri.