Transportul în comun din Capitală "ar trebui extins în Ilfov"
Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache solicită autorităţilor din Bucureşti ca reţeaua de transport public în comun să fie extinsă în judeţul Ilfov.
20 Septembrie 2013, 19:16
Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache solicită autorităţilor din Bucureşti ca reţeaua de transport public în comun să fie extinsă, pentru a-i putea include şi pe cei aproximativ 60.000 de locuitori din Ilfov angajaţi în Capitală.
Primarul general Sorin Oprescu spune că se vor căuta soluţii, în primă instanţă, pentru a sprijini transportul elevilor, iar ulterior, prin licitaţii, se va stabili dacă RATB va putea asigura servicii în Ilfov.
Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache i-a cerut vineri primarului general ca RATB să-şi extindă zonă de operare în tot judeţul.
"La ora actuală, transportul dintre Bucureşti şi Ilfov este realizat de firme private. Contractul cu aceste firme private a expirat de aproape un an de zile şi au fost prelungite licenţele de transport până la organizarea unei noi licitaţii, în speranţa că nou creata Autoritate Metropolitană de Transport va găsi soluţia, astfel încât RATB-ul să preia şi Ilfovul în zona de competenţe.
"Din cei 170.000 de angajaţi pe care îi are Ilfovul, în jur de 60.000 lucrează în Bucureşti. Impozitul pe salarii al acestor oameni care muncesc în Bucureşti se ridică undeva la 100, 150 de milioane de euro, care sunt vărsaţi în conturile Primăriei Bucureşti sau a primăriilor de sector", a declarat Marian Petrache.
Primarul general Sorin Oprescu susţine că după ce RATB se va transforma în societate comercială, ar trebui să participe la licitaţia care se va organiza în judeţul Ilfov.
Edilul şef a mai declarat că RATB îşi desfăşoară în prezent activitatea în comunele ilfovene, unde primarii pot să susţină subvenţia la transportul în comun.
"RATB-ul operează şi acum în Ilfov, dar operează exact în zonele unde primarii pot să susţină, e adevărat, preţuri mici. Există, însă, primari care nu au la îndemână şi atunci o soluţie ar fi ca până când lămurim într-un fel lucrul ăsta, fiind şi presiunea microbuzelor private, măcar copiii să beneficieze de cele două drumuri făcute la şcoală, dimineaţa şi după-amiaza", a declarat Sorin Oprescu.