Transfăgărăşanul se închide opt luni
Circulaţia rutieră pe DN 7C Transfăgărăşan, cea mai înaltă şosea asfaltată din Europa, situată la o altitudine de 2034 m, se va închide începând cu 1 noiembrie.
31 Octombrie 2010, 11:23
Circulaţia rutieră pe DN 7C, cea mai înaltă şosea asfaltată din Europa, situată la o altitudine de 2034 m, cunoscut mai mult sub numele de Transfăgărăşan, se închide începând cu 1 noiembrie.
Astfel, de luni, traficul pe sectorul cuprins între kilometrul 104, zona Piscu Negrud din judeţul Argeş şi kilometrul 130 + 800, Bâlea Cascadă, Sibiu va rămâne închis până la sfârşitul lunii iunie.
Transfăgărăşanul este închis opt luni pe an din cauza gradului său de periculozitate ridicată pentru participanţii la traficul rutier pe timpul iernii.
Centrul Infotrafic al Poliţiei Române precizează că motivul pentru care se închide şoseaua trei sferturi din an îl reprezintă condiţiile meteorologice nefavorabile din această perioadă care pot periclita siguranţa circulaţiei prin căderi de stânci, alunecări de teren, înzăpeziri şi polei.
Circulaţia se va putea desfăşura în continuare dinspre Curtea de Argeş până în zona Cabanei Capra, iar dinspre Sibiu până în zona Bâlea Cascadă, cu restricţii temporare pe anumite porţiuni, impuse de evoluţia vremii.
Tunelul de la Cota 2000, lung de aproape 900 de metrii rămâne deocamdată deschis, iar joi, 4 noiembrie va fi pusă în funcţiune aici şi instalaţia electrică nefolosită de ani de zile.
Pentru curioşi: Transfăgărăşeanul este al doilea drum din Romania ca altitudine, aflat la peste de 2000 m.
Primul este DN 67C - Transalpina, care face legătura între Novaci -GJ şi Sebeş- CS, 2145 m, dar este neasfaltat. Deocamdată.