Toxiinfecţii alimentare pe litoral
Peste 250 de oameni au ajuns la camera de gardă a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa.
Articol de Florin Lepădatu, 23 Iulie 2019, 08:18
Peste 250 de oameni au ajuns la camera de gardă a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa, numai în ultimele două săptămâni, după ce au consumat diverse tipuri de alimente alterate.
În majoritatea cazurilor a fost vorba despre toxiinfecţii alimentare şi a fost nevoie de internare.
Medicii fac apel la turişti, dar şi la localnici, să fie atenţi la alimentele pe care le consumă în timpul verii, în special brânzeturile, cremele de patiserie, ouăle sau carnea de pui insuficient preparată termic.
De la începutul lunii iulie, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a înfiinţat în perioada estivală o structură pentru protecţia consumatorilor, structură denumită Comandament Litoral 2019.
Au fost controlate până acum 115 unităţi de alimentaţie publică, conform Rador.