Temperaturile ridicate și termometrele defecte atrag amenzile
Inspectorii sanitari ai direcţiei de Control în Sănătate al DSP Galaţi au efectuat controale la mai mulţi agenţi economici care comercializează produse alimentare.
Articol de Maria Măndiţă, Galaţi, 14 August 2014, 12:00
În urma măsurării cu termomentul electronic a temperaturii din vitrinele frigorifice ale unor comercianţi, inspectorii sanitari ai direcţiei de Control în Sănătate al DSP Galaţi au constatat că unele produse erau ţinute la temperaturi mult prea ridicate pentru ca acestea să nu se altereze.
Acesta a fost cazul unui frigider în care se depozitau ouă, în interiorul acestuia temperatura fiind de 25 de grade Celsius, în condiţiile în care ouăle se depozitează la maxim 18 grade Celsius.
Chiar dacă vânzătorii sunt obligaţi prin lege să aibă câte un termomentru în fiecare vitrină frigorifică, în majoritatea cazurilor, agenţii controlaţi aveau în frigidere termometre defecte.
O altă deficienţă întâlnită de inspectori este faptul că vânzătorii nu pornesc aerul condiţionat din magazinul în care ţin, pe rafturi, produse perisabile, precum maioneză, muştar, ciocolată sau biscuiţi cu cremă.
Inspectorii sanitari au aplicat amenzi, iar marfa găsită în condiţii necorespunzătoare a fost indisponibilizată.
Inspectorii sanitari ai direcţiei de Control în Sănătate al DSP Galaţi au efectuat, astăzi, controale inopinate la mai mulţi agenţi economici care comercializează produse alimentare.
Inspectorii au verificat dacă alimentele scoase la vânzare sunt depozitate în condiţii de temperatură adecvată şi dacă se respectă prevederile OG 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă.