Tatuaj, reclamat la 112
Numărul ridicat de apeluri false la 112 a determinat Serviciul de Telecomunicaţii Speciale să desfăşoare pe Litoral acţiuni de informare şi educare referitoare la folosirea corectă a numărului unic de urgenţă.
02 August 2010, 15:19
Deşi speciliştii explică tuturor că numărul 112 trebuie apelat doar când există cu adevărt o urgenţă, nurmărul apelurilor false este deosebit de mare.
Într-o singură lună, pe litoral, dintre cele 67 de mii de apeluri primite, 53 de mii au fost false.
Operatoarele care răspuns solicitărilor făcute la 112 spun că pe lângă copiii care se joacă formând acest număr, sunt şi foarte mulţi adulţi care le ţin de vorbă şi au reclamaţii din cele mai ciudate.
Printre acestea se numără nemulţumiri privind preţurile produselor dintr-un magazin şi de calitatea serviciilor.
Un alt apelant la 112 era nemulţumit că tatuajul care i s-a făcut nu a ţinut atât cât i s-a spus iar un altul câuta o persoană căreia să-i împărtăşescă problemele persoanale pentru că îl înşela soţia şi nu se ocupa de menaj.
Acestea sunt doar câteva dintre apelurile ciudate venite la 112 iar angajaţii Serviciului de telecomunicaţii Speciale îi avertizează pe cei care doresc să facă glume ca toţi cei care apelează numărul de urgenţă 112 fără a avea o urgenţă reală, pun în pericol viaţa cuiva care chiar are nevoie de acest serviciu şi că vor fi sancţionaţi contravenţional cu sume cuprinse între 500 şi 1000 de lei.
Un copil de 4 ani a sunat la 911 în SUA pentru a rezolva tema primită acasă
Nici sistemul de urgenţă din SUA nu este ocolit de apeluri care nu au legătură cu natura liniei telefonice.
În unul din cele mai recente cazuri, larg răspândite pe internet, un copil de 4 ani a încercat să apeleze la ajutorul poliţiştilor pentru a rezolva problemele la scădere din tema primită de la şcoală.
Video: Tentativa copilului de 4 ani de a afla răspunsurile la problemele din tema primită de la şcoală.