Suspiciuni privind decesul femeii supraponderale din Olt
Familia Victoriei Lăcătuş, femeia de 240 de kilograme decedate dimineaţă la Craiova, spune că aceasta "a fost ţinută prea mult" la spitalul din Caracal. Medicii resping acuzaţiile.
Articol de Laura Stoican, Olt, 01 August 2010, 15:11
Directorul medical al Spitalului judeţean de Urgenţă Slatina a declarat că modul în care a fost tratată pacienta de 240 de kilograme "a fost operativ şi eficient", în ciuda condiţiilor "dificile" cauzate de greutatea bolnavei.
Directorul Romeo Stănculescu a spus că "eventualele disfuncţionalităţi" ar fi putut apărea la Craiova.
Şi managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt Laurenţiu Moisiu a spus că "are neclarităţi" privind intervenţia medicală de la Craiova.
Familia Victoriei Lăcătuş, femeia de 240 de kilograme decedate dimineaţă la Craiova, spune că aceasta "a fost ţinută prea mult" la spitalul din Caracal.
Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, medicul Romeo Stănculescu, a menţionat că bolnava a fost adusă de la Spitalul municipal Caracal în jurul orei 12:30 în cursul nopţii.
El a spus că la unitatea de primire din Slatina a fost consultată şi internată de urgenţă la Terapie Intensiva, "cu febră foarte mare, dispnee accentuată şi cianoză intensă".
Caracal-Slatina-Craiova
Medicii din Slatina spun că au luat apoi legătura cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, pentru a fi transportată acolo.
Victoria Lăcătuş a ajuns dimineaţă la Craiova unde a decedat în jurul orei 03.00 în ciuda eforturilor de resuscitare ale medicilor.
Transportul pacientei din Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina în ambulanţă şi din ambulanţă în Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova s-a făcut cu ajutorul echipajelor de pompieri din judeţele Olt şi Dolj.
Victoria Lăcătuş, de 25 de ani, din comuna Drăghiceni, judeţul Olt, a născut prin cezariană în luna februarie o fetiţă de 2,9 kilograme la un spital din Bucureşti.
Cauza oficială a decesului este stopul cardio-respirator.