Spitalul Judeţean de Urgenţă din Timişoara caută soluții de avarie
Spitalul Judeţean de Urgenţă din Timişoara caută soluții de avarie, după ce a fost întreruptă furnizarea de căldură și apă caldă în sistemul centralizat al orașului.
Articol de Florin Lepădatu, 27 Octombrie 2021, 07:25
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - Autorităţile din Timișoara nu au reușit să identifice o soluție pentru deblocarea situației generate de întreruperea furnizării de căldură și apă caldă în sistemul centralizat al orașului, în urma datoriilor mari acumulate de societatea Comterm, intrată, de altfel, în insolvență.
Corespondenta RRA, Alina Bujancă, transmite că sunt afectate aproximativ jumătate din gospodării și majoritatea instituțiilor publice, în total, peste 50.000 de abonați.
Primăria a propus ca soluții majorarea tarifelor, trecerea temporară pe combustibil solid cărbune, în loc de gaz natural, dar și sprijin de la guvern.
În prezent doar două spitale din municipiul dispun de centrale proprii, astfel că celelalte unități medicale caută soluții de avarie, după cum a explicat managerul Spitalului Județean de Urgență, Raul Pătrașcu.
Raul Pătraşcu: "Astfel, răspunsul pe termen scurt va fi utilizarea lenjeriei , iar pe terapie intensivă a păturilor încălzite electrice, în suplimentarea instalației de climatizare care poate oferi căldură în saloanele pe care le avem, iar pe termen mediu și lung, dacă vom avea parte, sigur, și sprijinul autorităților în declanşarea unei stări de alertă, ne vom putea mişca și mai repede pentru a putea repara centrala veche a Spitalului Județean, care nu mai este folosită din anul 2006. Nu se poate lupta şi cu frigul şi cu boala în acelaşi timp."