Set de reguli de protecție sanitară
Set de reguli de protecție sanitară, în perspectiva redeschiderii restaurantelor.
Articol de Florin Lepădatu, 03 Iulie 2020, 07:17
Reprezentanţii Guvernului și cei ai industriei HoReca vor elabora împreună un set de reguli de protecție sanitară, în perspectiva redeschiderii restaurantelor, atunci când evoluția pandemiei de coronavirus o va permite.
Joi a avut loc la guvern o discuție pe această temă, despre care ne oferă detalii reporterul RRA Petruța Obrejan: "Setul de reguli de protecție sanitară, ce va fi elaborat pentru domeniul HoReCa de către comisia mixtă, va conține două paliere, spunea președintele Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România, Daniel Mischie.
În primul rând se urmărește relaxarea măsurilor privind terasele și organizarea evenimentelor, dar și posibilitatea creșterii numărului de participanți.
Daniel Mischie: "Discuțiile au fost prozitive legate de industria HoReCa şi exemplul pe care l-am oferit este că terasele sunt deschise de o lună şi, practic, numărul de cazuri sau creşterea numărului de cazuri este pusă în discuţie de câteva zile, maxim o săptămână.
Deci, după două săptămâni de la deschiderea teraselor, nu a fost o creştere a numărului de cazuri.
Deci, practic, industria HoReCa a respectat acest lucru și acționat foarte bine.
De fapt, discuția a fost de momentul care ne-a luat prin surprindere, deschiderea turismului în principal, și aici mă refer la partea de litoral, respectiv, la partea de munte, coroborată cu terminarea examenelor de bacalaureat, respectiv de capacitate, moment în care lumea a mers în vacanțe."
Potrivit premierului Ludovic Orban scopul acestui demers comun între reprezentanții Guvernului și cei ai industriei HoReCa este de a crea un climat de siguranță și încredere pentru clienți atunci când se va relua activitatea restaurantelor, astfel încât serviciile să fie oferite în condiții de protecție, fără a exista un risc de îmbolnăvire."