"Şcoala altfel", la final
Vineri se încheie programul "Şcoala altfel", care le-a permis tinerilor să meargă mai des decât în mod normal la teatru, muzee sau în instituţii.
Articol de Ciprian Sasu, 11 Aprilie 2014, 14:04
Cele cinci zile de activităţi extraşcolare pentru elevi ajung astăzi la final.
Se încheie programul "Şcoala altfel", care le-a permis tinerilor să meargă mai des decât în mod normal la teatru, muzee sau în instituţii.
Au existat şi acţiuni inedite prin care cei mici au putut să fie pentru o zi profesori, bancheri, directori sau parlamentari.
Au fost însă şi cazuri în care tinerii au rămas în şcoli din motive financiare.
Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Părinţi, Mihaela Gună spune că programul "Şcoala altfel" este necesar copiilor.
"În principiu, programul acesta este necesar copiilor, pentru că îi învaţă să îşi organizeze nişte activităţi împreună şi întăresc spiritul de echipă, spiritul antreprenorial, astfel încât să mai poată să facă şi altceva decât ceea ce fac în mod curent la activităţile de zi cu zi din şcoală.
"Din păcate, aceste activităţi presupun costuri pe care evident că trebuie să le plătească părinţii, dar fiind vorba despre copii ne asumăm, şi acolo unde s-au putut face lucruri frumoase şi părinţii au putut suporta aceste costuri activităţile s-au desfăşurat foarte bine", a spus preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Părinţi, Mihaela Gună.
Reporter: Care ar fi în opinia dumneavoastră soluţia pentru acest tip de probleme sau care ar fi recomandările dumneavoastră?
Mihaela Gună: Cred că ar trebui organizate cu ceva timp înainte, să ştim care sunt opţiunile copiilor, posibilităţile părinţilor şi aprobările necesare pentru desfăşurarea deplasării să fie cel puţin pentru această săptămână mai uşor de obţinut şi mai puţină birocraţie.
Reporter: Există zone din ţară, doamna Gună, care au fost favorizate şi au beneficiat din plin de acest program, aşa cum spuneţi şi dumneavoastră. Există însă copii prin ţară care fie au rămas în şcoli, fie n-au făcut nimic. Cum vedeţi acestă situaţie?
Mihaela Gună: Au rămas în şcoli copiii care au avut posibilităţi financiare mai reduse, dar am certitudinea că au fost organizate şi activităţi în acele şcoli.
Reporter: Este suficient acest tip de program pentru a-i ajuta pe elevi şi în viitorul lor sau ar trebui să se facă mai mult sau, eventual, mai des?
Mihaela Gună: N-aş spune că ar trebui să se facă mult mai des, dar ar trebui să-i învăţăm să-şi dezvolte ei aceste activităţi, să fie mini-proiecţele în care să se implice pe perioada unei săptămâni şi atunci, după ce ei dezvoltă aceste activităţi, să vedem fiecare cu ce putem să-i ajutăm.
La finalul Şcolii altfel, elevii intră astăzi în vacanţa de primăvară până marţi, 22 aprilie.