Sardeluţa marinată, în Registrul european al Specialităţilor Tradiţionale Garantate
La nivel european, România are recunoscute şi protejate 13 produse.
Articol de Radiojurnal, 16 Iulie 2024, 15:20
Comisia Europeană a aprobat înscrierea produsului românesc 'Sardeluţă marinată' în registrul Specialităţilor Tradiţionale Garantate.
Sardeluţa este obţinută prin marinarea şprotului, iar ingredientele folosite sunt sarea neiodată, oţetul de vin, vin alb, zahăr, ulei de floarea soarelui, praf de boia dulce, ardei iute, boabe de piper negru, foi de dafin, ardei iute şi seminţe de coriandru.
La nivel european, România are recunoscute şi protejate 13 produse, din care 11 cu Indicaţie Geografică Protejată, unul cu Denumire de Origine Protejată, respectiv Telemea de Ibăneşti şi un alt produs cu Specialitate Tradiţională Garantată - Salată tradiţională cu icre de crap.