Şantierul de la Piaţa Unirii a fost desfiinţat
Marcel Ciolacu spune că, din punctul său de vedere, nu a câştigat nimeni, toată lumea a pierdut.
Articol de Radiojurnal, 15 Octombrie 2024, 14:30
Şantierul de la Piaţa Unirii a fost desfiinţat marţi dimineaţă, după ce premierul Marcel Ciolacu a avut luni seara o discuţie cu primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă.
Premierul a precizat marți că i-a spus primarului PSD că nu este permis ce se întâmplă. Marcel Ciolacu a mai declarat că aşteaptă să se pronunţe instanţa în ceea ce priveşte proprietarul terenului şi că guvernul va da banii pentru proiectul de refacere a planşeului atunci când vor începe lucrările:
Marcel Ciolacu: Punctul meu de vedere: n-a câştigat nimeni, toată lumea a pierdut. Au pierdut şi primarul general, şi primarul de sector. Nu trebuia să se ajungă la acest lucru. În acest moment, lucrurile sunt în instanţă. Am înţeles că domnul Băluţă a retras organizarea de şantier. În primul rând, a fost o minciună care a depăşit imaginaţia cuiva - că acei bani s-au livrat, că se fură. Banii se dau când încep lucrările; n-a început nicio lucrare. Acum doi ani, domnul primar general spunea că e o urgenţă acel pasaj. Între timp, nu mai e o urgenţă.
Toate utilajele şi gardurile care fuseseră montate în Parcul Unirii au fost ridicate de dimineaţă, la ordinul edilului din Sectorul 4, Daniel Băluţă.
Aceasta, după o zi tensionată în care primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a încercat de mai multe ori să oprească lucrările, despre care a susţinut că sunt ilegale, pentru că nu au autorizaţie de la Primăria Generală şi nici avize, iar la un moment dat situaţia aproape că a degenerat într-un conflict între Poliţia Locală de la Sectorul 4 şi Poliţia Municipală.
Oamenii cred însă că ar fi mai bine ca primarii să conlucreze, pentru că cei care au de pierdut sunt bucureştenii. Reporterul Felicia Mocanu a stat de vorbă cu câţiva dintre ei.
Dvs., ca bucureştean, cum vedeţi acest planşeu? Reprezintă, din punctul dvs. de vedere, un pericol sau nu?
-: Un specialist poate să vină exact şi să spună: "Da, domnule, este un pericol iminent sau mai puţin; sau în viitor - în următorul an, în doi ani trebuie rezolvat, că se surpă. Se pot întâmpla accidente nedorite."
Cum vedeţi dvs. această situaţie? După tot ce s-a întâmplat ieri, astăzi, iată, aproape de prânz, gardurile deja au fost ridicate, este linişte...
-: Normal c-o să mai fie ecouri, dar după o perioadă. Sper din tot sufletul ca toţi primarii, inclusiv domnul Negoiţă, să ajungă la un consens cu primarul Capitalei, pentru că despre asta e vorba. De-aia e primar al Capitalei, de-aia sunt primari ai sectoarelor, să conlucreze pentru binele şi bunăstarea cetăţeanului.
Ca cetăţean, cum vi se pare situaţia asta?
-: Să vă răspund cu o întrebare: dacă se întâmplă vreo nenorocire, cine răspunde? Cred că cel care nu dă avizele când trebuie şi la timp; pentru că la noi aşa a fost totdeauna. Pierdem noi. Păi se întâmplă ceva, o nenorocire... Alea sunt făcute de 50 de ani! Mai multă vorbă, birocraţie; mai multă ca înainte!