România, prima dată la campionatul european de catering
România va fi reprezentată la campionatul european de catering de Lyon de o echipă formată din doi bucătari şi un membru în juriul competiţiei.
21 Ianuarie 2011, 13:18
În perioada 21 - 23 ianuarie se desfăşoară campionatul european de catering la Lyon - Franţa.
Este pentru prima dată când România participă cu o echipă de doi bucătari şi un membru în juriul competiţiei.
Maestrul în arta culinară din Constanţa, inginerul Niculae Nejloveanu, a declarat pentru Radio Constanţa că la eveniment vor participa 2092 de expozanţi.
Peste 141.000 de persoane sunt aşteptate să viziteze cele 13 pavilioane internaţionale iar în fiecare zi vor avea loc sute de demonstraţii culinare.
Campionatul european de catering reuneşte specialişti din 12 ţări.
Concursul are ca scop crearea unui impuls în Catering prin căutarea de inspiraţii culinare noi.
În cadrul Salonului internaţional au loc o serie de alte evenimente şi competiţii între care Cupa mondială de patiserie franceză, prima ediţie a competiţiei, deschisă tuturor profesioniştilor europeni, Trofeul măcelarului (Bocuse d’Or), Festivalul de creativitate gastronomică, Competiţia naţională dedicată producătorilor de brânzeturi şi multe alte evenimente.
Echipele participante la concursul de catering se vor întrece în livrare şi servirea de preparate culinare şi băuturi sau în organizare de evenimente sociale şi de afaceri.
Firmele de catering îşi desfăşoară activitatea în alte locuri decât restaurantele, în unităţi specializate, la comanda unui client.
Audio: Participarea României la campionatul european de catering de la Lyon.