Risipa de alimente, în atenţia conferinţei FAO de la Bucureşti
Reprezentanţi din 55 de ţări participă, la Bucureşti, la Conferinţa regională a ONU pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) pentru Europa şi Asia Centrală.
Articol de Radiojurnal, 29 Martie 2014, 00:44
Reprezentanţi din 55 de ţări participă, la Bucureşti, la Conferinţa regională a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) pentru Europa şi Asia Centrală.
În atenţia participanţilor este şi problema risipei de alimente şi a acumulării de deşeuri alimentare.
Pe plan mondial sunt aruncate anual aproape un miliard şi jumătate de tone de mâncare cu un cost de aproximativ 750 de miliarde de dolari.
Ministrul agriculturii Daniel Constantin spune că este nevoie de un mecanism global care să echilibreze irosirea alimentelor din ţările dezvoltate cu nevoia stingentă de hrană a statelor sărace.
"Cred că trebuie să gândim şi FAO a generat astfel de discuţii, să gândim un concept la nivel mondial, să încercăm să avem o gestionare mai eficientă, dacă nu chiar durabilă a resurselor limitate de hrană" a spus Daniel Constantin.