Reţetele produselor tradiţionale româneşti primesc atestare
Producătorii din industria de panificaţie şi din cea a cărnii primesc primele atestate pentru reţete consacrate, vechi de cel puţin 30 de ani.
Articol de Florentina Varga, 14 Noiembrie 2014, 14:27
Producătorii din industria de panificaţie şi din cea a cărnii primesc astăzi primele atestate pentru reţete consacrate.
Produsele trebuie să fie româneşti şi să respecte compoziţia folosită cu cel puţin 30 de ani în urmă.
Atestatele vor fi înmânate de către ministrul agriculturii, Daniel Constantin, la sediul ministerului.
Jambon afumat fără os, crenvuşti cu carne de vită, ciolan presat, cabanos, muşchi file afumat, parizer şi salam Torpedo sunt cele şapte produse din industria cărnii care au primit atestat de reţetă consacrată.
Carnea acestor produse provine de la carcasa de porc din România, iar în compoziţia reţetelor se vor adăuga condimente naturale şi un număr redus de aditivi.
Nu se vor folosi înlocuitori de carne, coloranţi sau soia.
Alte şase produse de panificaţie au primit atestat, respectiv pâine albă, semialbă şi neagră cu cartofi, pâine de secară, franzela Bucureşti şi împletiţi suprapuşi.
Toate cele 13 produse sunt deja pe rafturile unor magazine.