Reabilitarea obiectivelor de interes naţional cu ajutorul unei finanţări asigurate de comunităţile locale
Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul de lege care permite reabilitarea obiectivelor de interes naţional cu ajutorul unei finanţări asigurate de comunităţile locale.
Articol de Radio România Actualităţi, 18 Iunie 2024, 16:50
Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul de lege care permite reabilitarea obiectivelor de interes naţional cu ajutorul unei finanţări asigurate de comunităţile locale. Deputatul PNL Gabriel Andronache a explicat de ce este nevoie de această măsură.
Gabriel Andronache: ”Aceste proceduri nu sunt deocamdată reglementate şi necesită reglementare pentru ca atât autorităţile publice centrale cât şi cele locale să aibă temeiul necesar atât pentru a accesa fonduri europene pentru reabilitarea acestor obiective, cât şi pentru a reuşi să ducă până la final această procedură, atunci când un obiectiv de tipul acesta se află în patrimoniul statului, dar nu există fonduri pentru reabilitare.”
Proiectul a fost susţinut de toate grupurile parlamentare, dar USR atrage atenţia că nu este prevăzut un termen clar în care obiectivele pot fi administrate de oraşe şi comune.
Alin Apostol, deputat USR: ”Asta se întâmplă, ca o lucrare publică acordată unui sub-UAT, ca în cazul Bucureştiului, sau unui UAT să nu se poată întoarce către deţinătorul de drept al acelui bun public. Şi este cazul, în Bucureşti, al multor obiective de interes public, cum ar fi bulevarde, care au fost reabilitate dar nu s-au întors la Primăria Bucureşti, sau alte clădiri publice.”/editor Florin Lepadatu/