Radio România, de 94 de ani împreună cu dumneavoastră!
Sunt 94 de ani de când, la 1 noiembrie 1928 s-au auzit primele cuvinte transmise în eter: „Alo, alo, aici Radio Bucureşti... ”, graţie profesorului Dragomir Hurmuzescu, primul preşedinte al Consiliului de Administraţie al nou înfiinţatei Societăţi de Difuziune Radiotelefonică din România.
Articol de Florin Lepădatu, 01 Noiembrie 2022, 07:40
RADOR - Sunt 94 de ani de când, la 1 noiembrie s-au auzit primele cuvinte transmise în eter: „Alo, alo, aici Radio Bucureşti... ”, graţie profesorului Dragomir Hurmuzescu, primul preşedinte al Consiliului de Administraţie al nou înfiinţatei Societăţi de Difuziune Radiotelefonică din România.
Din 1928, Radioul public este în slujba ascultătorilor săi, cu onestitate, echidistanţă şi exigenţă profesională.
Cu mândrie, sărbătorim la 1 noiembrie şi Ziua Naţională a Radioului, instituită de Parlamentul României, prin Legea nr. 255/2019, ca recunoaştere a rolului determinant al Radioului în istoria României.
Marcăm această sărbătoare şi în acest an, cu evenimente şi programe speciale, dedicate celor 94 de ani de existenţă neîntreruptă a Radioului public.
Toate posturile Societății Române de Radiodifuziune vor fi azi în sărbătoare. Emisiunea Prietenii de la Radio, difuzată între orele 10:00-13:00, de Radio România Actualităţi şi preluată de toate posturile Radio România va fi o călătorie în timp, din 1928 până azi, prezentând principalele evenimente la care Radio România a fost martor şi, adeseori, parte.
Rămâneţi cu noi să ascultaţi interviuri de excepţie, voci din Fonoteca de Aur a Radioului, programe interactive, producții de teatru înregistrate în studiourile Radio România, muzică interbelică, piese lansate în ultimii 94 de ani, reportaje dedicate aniversării şi multe alte surprize.
Agenţia de presă Rador sărbătoreşte Ziua Radioului cu o infuzie de tinerețe: pe site-ul www.rador.ro, începând de azi, 1 noiembrie, o nouă rubrică - Adolescent, realizată de elevi de la Colegiul Național Spiru Haret din București, își propune să devină un loc de întâlnire al tuturor adolescenților din țară.
Cele mai reușite creații literare, plastice sau muzicale vor fi postate pe site și vor putea fi ascultate/privite la Târgul internațional de carte Gaudeamus Radio România, organizat în luna decembrie, la București.
Concertul aniversar susţinut de Orchestra Națională Radio, ce sărbătorește, la rându-i, 94 de ani de existenţă a avut loc vineri, 28 octombrie pe scena Sălii Radio. Ca o traducere a misiunii de promovare a culturii asumate de Radioul public, dirijorul Mihail Jora a înființat, în 1928, Orchestra Radio, astăzi Orchestra Națională Radio.
Luni, 31 octombrie, Radio România şi-a deschis porţile pentru toţi cei care au vrut să-i cunoască, nu doar să-i asculte, pe cei care le aduc în case informaţii, reportaje, muzică, teatru, sport.
Împreună cu dumneavoastră suntem, de 94 de ani, Radio România. La mulţi ani, Radio România!