Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Proteste reluate în mai multe oraşe

LIVE UPDATES: În Piaţa Universităţii din Capitală demonstranţii au scandat în cea de-a patra zi a protestelor lozinci antiguvernamentale şi antiprezidenţiale.

Protestatari în Piaţa Universităţii din Bucureşti. Foto: Reuters.

Articol de Răzvan Stancu, Bogdan Mihai, 16 Ianuarie 2012, 07:29

Ora 21.17: Potrivit imaginilor transmise de televiziuni, un grup de tineri din campusul universitar din Regie se îndreaptă spre Piaţa Universităţii. Ei strigă "Demisia!" şi "România". Grupul este însoţit de o maşină a Jandarmeriei.

Încheiem aici relatarea moment cu moment a evenimentelor din Bucureşti şi din ţară. Ştirile continuă însă în programele noastre informative care sunt difuzate din oră în oră pe postul Radio România Actualităţi.

Ora 21.10: Cinci persoane au primit îngrijiri medicale în Piaţa Universităţii din Capitală, două dintre acestea fiind transportate la Spitalul Universitar de Urgenţă, au anunţat reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă şi SMURD Bucureşti.

Ora 20.50: Aproximativ 900 de persoane protestează în Piaţa Universităţii din Bucureşti, potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache. Protestatarii cer demisia preşedintelui.

Ora 20.25: Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, nouă persoane care au vrut să participe la protestul din Piaţa Universităţii au fost depistate în urma controlului corporal al jandarmilor cu torţe şi petarde asupra lor, iar o persoană a fost găsită având droguri.

Purtătorul de cuvânt al jandarmeriei capitalei, locotenent Georgian Enache, a declarat că toate aceste persoane au fost conduse la secţia de poliţie.

Ora 20.20: Un jandarm care asigura ordinea la protestul de la Piteşti a fost rănit cu o piatră de protestatari, informează corespondentul Radio România, Constantin Paşol. El a fost transportat la spital dar starea sa nu este gravă.

Locotenentul Liviu Sâia, purtătorul de cuvânt al jandarmeriei Argeş, a declarat că au fost identificate două persoane care au aruncat cu pietre, iar acum sunt la sediul poliţei pentru declaraţii.

Ora 20.00: Potrivit corespondentului Radio România Actualităţi la Piteşti, Constantin Paşol, câteva zeci de protestatari care s-au aflat la mitingul din centrul oraşului au încercat să forţeze accesul către unele spaţii comerciale. Unii au aruncat cu pietre pentru a sparge geamurile. Forţele de ordine au restabilit ordinea în zonă.

Ora 19.50: Preşedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat că grupul socialiştilor şi cel al liberalilor din Parlamentul European vor solicita monitorizarea României şi Ungariei în legătură cu ceea ce a numit încalcarea regulilor democratice de către guvernele celor două ţări.

În februarie cele două grupuri vor iniţia o rezoluţie în Parlamentul European, a declarat Victor Ponta redactorului nostru, Bogdan Isopescu.

Preşedintele PSD a discutat acest subiect luni, la Strasbourg, unde s-a întâlnit cu reprezentanţii socialistilor si cu cei ai liberalilor din legislativul european.

Vizita lui Victor Ponta vine pe fondul protestelor din România precum şi a acuzaţiilor pe care opoziţia le aduce puterii în legătură cu lipsa dialogului politic sau pe teme precum comasarea alegerilor.

Puteţi accesa aici mai multe informaţii privind protestele din Bucureşti şi din ţară.

Ora 19.15: Potrivit Jandarmeriei capitalei, numărul protestatarilor din Piaţa Universităţii a ajuns la 700.

Protestatari în Piaţa Universităţii din Bucureşti. Foto: Reuters.

Ora 19.10: Clubul Român de Presă cere ministerului de interne şi Jandarmeriei Române protecţie pentru jurnaliştii aflaţi la manifestaţii, pentru a-şi face meseria şi a informa populaţia.

Organizaţia îşi exprimă îngrijorarea faţă de unele acţiuni excesive ale forţelor de ordine, care au vizat în ultimele zile ziariştii aflaţi în exercitarea profesiei.

Ora 19.13: În faţa Prefecturii Constanţa, aproximativ 150 de persoane scandează lozinci antiprezidenţiale şi antiguvernamentale, potrivit corespondentului Radio România Actualităţi, Mona Constantinescu. Ei cer demisia guvernului Boc şi demisia preşedintelui Traian Băsescu.

Mitingul este autorizat iar primăria a dat autorizaţie pe perioada 16 ianuarie-31 ianuarie pentru desfăşurarea acestor manifestaţii, în intervalul orar 08.00-23.00.

Ora 19.10: Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat redactorului nostru Daniela Mănuţă că filtrele instalate la intrarea în Piaţa Universităţii au rolul de a preveni repetarea violenţelor de duminică.

Ora 18.50: Potrivit imaginilor transmise de televiziuni, Jandarmeria organizează filtre la intrarea în Piaţa Universităţii din Capitală.

Ora 18.27: Un grup de protestatari braşoveni se află în sala de şedinţe în care se desfăşoară şedinţa de plen a consiliului judeţean Braşov, pentru a prezenta aleşilor judeţeni Proclamaţia de la Braşov, anunţată încă de duminică, informează corespondentul Radio România Actualităţi, Mariana Sebeni.

Proclamaţia este, de fapt, un document redactat de membrii asociaţiei de revoluţionari braşoveni prin care Piaţa Sfatului din centrul oraşului este declarată Piaţă Liberă de Portocaliu.

După citirea documentului, protestatarii braşoveni au anunţat că se vor deplasa din nou, la fel ca duminică seara, spre gara centrală pe pentru a porni spre Bucureşti, unde intenţionează să se alăture protestatarilor din Piata Unirii.

Duminică seară, o parte dintre manifestanţi au dorit să plece spre Bucureşti în jurul orei 21.00, însă jandarmii nu le-au permis accesul spre peroane.

Cum primul tren spre Bucuresti era abia în jurul orei 3 dimineaţa, manifestanţii au cerut să le fie pusă la dispoziţie o garnitură specială care să-i ducă în Capitală, însă şeful gării i-a refuzat.

Sute de persoane protestează în Piaţa Universităţii din Bucureşti, cerând demisia preşedintelui Traian Băsescu. Protestatarii scandează lozinci antiguvernamentale şi împotriva şefului statului. Foto: Agerpres.

Ora 18.10: Protestele au fost reluate luni în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară, precum Constanţa, Galaţi, Timişoara, Reşiţa, Ploieşti, Slatina, Deva, Giurgiu, Botoşani, Braşov, Piteşti şi Mureş.

În Capitală, numărul protestatarilor din faţa Teatrului Naţional a crescut şi efectivele jandarmilor au fost redimensionate.

Manifestanţii cer demisia guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu.

Protestatari pe platoul din faţa teatrului Tudor Vianu din Giurgiu. Foto:Agerpres.


Ora 17.53: Potrivit corespondentului Radio România Actualităţi, Laura Stoican, proteste au loc şi la Slatina, în faţa Prefecturii Olt.

Protestatarii scandează lozinci antiguvernamentale si antiprezidentiale cerând demisia atât a gvernului condus de Emil Boc, cât şi a preşedintelui Traian Băsescu.

Aceştia poartă în mână steaguri cu stema României decupată, cruci din lemn, dar şi poze cu Emil Boc şi Traian Băsescu.

Forţele de ordine sunt la faţa locului în numar mare şi au grijă ca protestatarii să nu recurgă la violenţe, ţinând situaţia sub control.

Ora 17.19: Potrivit corespondentului Radio România la Botoşani, Gina Poenaru, aproximativ 20 de persoane s-au adunat, la ora 17.00, în Piaţa Revoluţiei, pentru a participa la protestul împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi a guvernului Boc.

Printre participanţi se află foarte mulţi pensionari, iar numărul manifestanţilor este aşteptat să crească, pe fondul implicării atât a partidelor de opoziţie, cât şi a sindicatelor.

Cartel Alfa şi USL au anunţat că susţin protestele, iar liderii PNL au anunţat că vor fi prezenţi în Piaţa Revoluţiei.

Aceasta este cea de-a doua seară consecutivă de proteste majore la Botoşani. Duminică seara la acţiuni au luat parte aproape 150 de persoane. Manifestaţiile nu au fost autorizate.

Ora 16.57: Aproximativ 80 de protestatari sunt strănşi în parcul din centrul municipiului Ploieşti, informează corespondentul Radio România, Simona Uţă.

Aceştia scandează lozicinci antiprezidenţiale solicitând demisia preşedintelui Traian Băsescu. Majoritatea dintre ei sunt pensionari.

Este pentru a treia zi consecutiv când în municipiul Ploieşti se desfăşoară mitinguri neautorizate de solidaritate cu acţiunile similare din ţară.

În zonă sunt prezenţi jandarmii Inspectoratului Judeţean Prahova. Nu au fost înregistrate tensiuni între protestatari şi oamenii de ordine.

Ora 16.05: Potrivit corespondentului Radio România la Timişoara, Manuela Stănescu, câteva zeci de timişoreni se află din nou în stradă.

Protestatarii, majoritatea revoluţionari, s-au adunat în faţa Operei, unde scandează lozinci împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi a guvernului condus de Emil Boc. Protestul revoluţionarilor este autorizat de primărie, între orele 14.00-17.00.

Ora 15.50: În faţa Teatrului Naţional din Capitală s-au adunat din nou protestatari care cer demisia guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu. Potrivit Jandarmeriei, citată de redactorul nostru Daniela Mănuţă, numărul protestatarilor din Bucureşti este de aproximativ 200 de persoane.

Manifestaţii de protest se desfăşoară şi în faţa prefecturilor din Constanţa şi Galaţi şi în centrul municipiului Reşiţa, potrivit corespondenţilor România Actualităţi.

Autorizaţiile, solicitate de liderul local al Cartel Alfa în Reşiţa şi Asociaţia Haiducilor în Constanţa sunt valabile în perioada 16 - 31 ianuarie.

În Galaţi, trei asociaţii ale pensionarilor au obţinut autorizaţia să protesteze până în 23 ianuarie.

Un miting autorizat a început în urmă cu puţin timp şi în Timişoara, în Piaţa Operei.

Ora 15.25: Partidul Democrat Liberal a decis, luni, în Colegiul Director Naţional, să lanseze o campanie de dialog, în urma protestelor de stradă din Bucureşti şi din ţară, cu toate structurile importante ale societăţii civile, ale sindicatelor şi ale partidelor politice din opoziţie, a anunţat purtătorul de cuvânt al PDL Sever Voinescu.

Oficialul a precizat că în condiţiile evenimentelor petrecute în aceste zile în ţară, şedinţa consiliului a avut ca subiect central găsirea de soluţii la această problemă.

Sever Voinescu a declarat că PDL susţine guvernul şi cere executivului "să dea dovadă în continuare de fermitate în aplicarea legii" când este vorba despre aspecte violente ale manifestaţiilor.

Purtătorul de cuvânt al democrat-liberalilor a adresat un apel către reprezentanţii opoziţiei, în numele partidului, "să nu supraliciteze şi să nu supradimensioneze" protestul celor care au ieşit în stradă în mai multe judeţe din ţară.

Ora 14.10: Chestorul Liviu Popa, şeful Poliţiei Române, a declarat că echipe speciale de la Institutul Naţional de Criminalistică identifică persoanele care au săvârşit acte de vandalism şi au agresat forţele de ordine în timpul protestului de aseară.

În prezent sunt trei persoane reţinute şi alte 15 persoane au dosare deschise la poliţie.

Ministrul de interne Traian Igaş a afirmat că jandarmeria română a intervenit legal şi corect până acum şi este pregătită să intervină în cazul altor manifestări violente.

Traian Igaş le-a cerut şefilor de arme o mai mare fermitate şi o mai mare implicare în cazul în care vor mai avea loc proteste care nu respectă cadrul legal impus.

"Nu suntem dispuşi să facem rabat de la lege. Nu putem să lăsăm un număr restrâns de oameni să bulverseze activitatea la nivel naţional", a mai declarat Traian Igaş.

Ministrul de interne Traian Igaş le-a cerut şefilor de arme o mai mare fermitate şi o mai mare implicare în cazul în care vor mai avea loc proteste care nu respectă cadrul legal impus.

Ora 13.50: Aproximativ 100 de persoane s-au adunat în Piaţa Universităţii.

Ora 13.30: Ascultaţi aici dezbaterea de la Radio România Actualităţi pe tema protestelor împotriva guvernului şi a preşedintelui. Invitaţi: ziaristul Cristian Tudor Popescu, preşedintele Asociaţiei pentru Implementarea Democraţiei, Alexandru Cumpănaşu şi profesorul Ştefan Stănciucelu, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative.

Ora 13.25: Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat că Uniunea nu va încerca să blocheze o eventuală convocare a unei sesiuni extraordinare a parlamentului dacă vor fi îndeplinite condiţiile constituţionale şi regulamentare, dar că parlamentarii Uniunii nu vor semna o astfel de solicitare.

Liderul UDMR a făcut un apel la calm în rândul populaţiei subliniind că acţiunea jandarmilor este necesară în cazul acţiunilor violente.

"În momentul în care, pe lângă proteste spontane, apar acte de vandalism, aceste acte de vandalism trebuie condamnate", a afirmat Kelemen Hunor.

Referitor le decizia premierului de a retrage proiectul legii sănătăţii de pe site şi de a opri dezbaterea publică pe acest proiect, Kelemen Hunor a spus că măsura "a fost binevenită".

"Nu cred că în acest moment prioritatea numarul 1 este reforma în sistemul sanitar", a firmat Kelemen Hunor.

Ora 13.15: Conducerea PNL a fost mandatată să discute în USL organizarea unui "amplu miting" în Bucureşti în zilele următoare, a spus liderul liberal Crin Antonescu.

Uniunea Social Liberală solicită convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare privind situaţia politică actuală şi modul în care autorităţile au gestionat evenimentele din ultimele zile. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că liberalii doresc demisia imediată a actualului guvern şi organizarea de alegeri anticipate.

"Partidul Naţional Liberal, Biroul Politic Central, a luat următoarele hotărâri - să ceară demisia imediată a guvernului Boc, vinovat în cea mai mare parte şi de cauzele protestelor şi de desfăşurarea lor în forma pe care aţi văzut-o aseară.

"Solicităm, de asemenea, Parchetului General să se autosesizeze şi să pornească urmărirea penală împotriva vandalilor, huliganilor, celor care au provocat acele lucruri inacceptabile în seara trecută şi care sunt alţii decât protestatarii. Ei trebuie identificaţi şi ei trebuie pedepsiţi cu maximă severitate şi în conformitate cu legea", a afirmat Crin Antonescu.

Ora 12.20: Noul proiect al legii sănătăţii va fi analizat de o echipă de specialişti, afirmă Emil Boc. Premierul mai spune că Raed Arafat este bine venit în minister, dacă va dori să se întoarcă.

Ministrul sănătăţii a fost mandatat să formeze o echipă care să redacteze un nou proiect de lege privind sănătate, echipă din care nu vor lipsi reprezentanţi ai asociaţiilor pacienţilor, societăţii civile, sindicatelor, patronatelor şi Colegiului Medicilor, a anunţat premierul.

Ora 12.17: Premierul Emil Boc a declarat că violenţele stradale "compromit stabilitatea economică" şi imaginea externă a României.

Emil Boc a afirmat că a solicitat intensificarea dialogului pentru analiza şi soluţionarea problemelor sociale cu care se confruntă oamenii.

"Am atins stabilitatea economică însă nu se resimte încă în buzunarul fiecărui cetăţean", susţine primul ministru.

Ora 11.40: Prefectul Cristian Atănăsoaei a declarat că actele de violenţă nu vor fi tolerate.

Acesta a făcut un apel şi la vectorii de imagine, de a încuraja manfestările paşnice şi nu cele violente.

Ora 11.36: Jandarmeria a identificat aproximativ 20 de persoane care fac parte din galeriile echipelor de fotbal, care mai au antecedente, dintre aceştia 7-8 sunt din galeria Petrolului, a declarat şefului Serviciului de Ordine şi Siguranţă Publică a Jandarmeriei, Aurel Moise.

El a mai afirmat că 8.700 de persoane au manifestat în 41 de oraşe iar jandarmii au asigurat ordinea publică cu peste 2.000 de luptători.

247 de persoane au fost sanţionate contravenţional după protestele violente de duminică din Bucureşti, iar alţi 36 de protestatari sunt vizaţi în anchete de natură penală, a mai adăugat Aurel Moise.

Ora 11.30: Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Florin Hulea, a anunţat că zece jandarmi au avut nevoie de îngrijiri medicale după confruntările de duminică, doi rămânând internaţi din cauza rănilor suferite.

Florin Hulea a subliniat că la manifestari nu s-au folosit gloanţe de cauciuc.

"Pagube materiale importante" în Bucureşti

În cadrul şedinţei Comandamentului de Urgenţă al capitalei primarul general, Sorin Oprescu, a prezentat bilanţul pagubelor provocate de protestarii violenţi, informează redactorul Radio România Actualităţi, Nicoleta Turcu.

Au fost distruse, printre altele, opt staţii de RATB, şase semafoare şi 15 stâlpi de iluminat public.

Edilul capitalei le-a cerut celor responsabili să repare, pe cât posibil, stricăciunile provocate de aceştia.

"Azi de dimineaţă m-am întâlnit cu constructorii. Şi-au luat zonele de responsabilitate şi o să treacă să poată să pună la loc macadamul şi zonele cu piatră cubică şi zonele cu travertin, pe cât pot posibil să putem să reparăm într-un timp normal. La străzi am să vă rog, semafoarele sunt pe primul loc. Au început de aseară să lucreze pe semafoare, în special cele din Piaţa Unirii", a spus primarul general.

Primarul Bucureştiului a afirmat că au fost distruşi 400 de metri liniari de garduri de delimitare, între Bulevardele Universitate pe I.C. Brătianu, şapte semne de circulaţie, intrarea în pasajul Dimitrie Cantemir.

Deasemenea a fost distrus şi pavajul scărilor Teatrului Naţional Bucureşti dar şi cel din zona Facultăţii de Arhitenctură Ioan Mincu şi din Centrul Istoric.

Geamurile de la mai multe sedii de bănci au fost sparte, precum şi ale unor spaţii comerciale din centrul Bucureştiului.

Manifestaţiile s-au încheiat spre miezul nopţii

Jandarmii şi scutierii au reuşit după miezul nopţii să îi îndepărteze pe manifestanţi atât din Piaţa Unirii, cât şi din Piaţa Universităţii.

Au fost incendiate o maşină şi un chioşc de ziare, panouri publicitare şi coşuri de gunoi.

O parte dintre protestatari au fost reţinuţi, după ce au vandalizat mai multe spaţii comerciale şi au distrus mobilierul stradal, a declarat pentru Radio România purtătorul de cuvânt al poliţiei capitalei Diana Sârcă.

"Poliţia capitalei a declanşat o amplă anchetă privind infracţiunile de distrugere şi ultraj contra bunelor moravuri.

"Îi rugăm pe bucureştenii care au fost victime ale unor distrugeri sau alt gen de infracţiuni să vină să depună plângere şi, de asemenea, în momentul în care au constatat, de exemplu cei care au magazine pe traseu, de la Piaţa Universităţii spre Cantemir, unde s-au înregistrat incidente şi li s-au spart magazinele să vină şi cu un bilanţ a ceea ce le lipseşte", a afirmat Diana Sârcă.

Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit cu şapte autospeciale cu apă şi spumă la incendiile din Pasajul Unirii, Bulevardul Mărăşeşti, magazinul Cocor şi strada Halelor.

55 de persoane au fost rănite la protestul din capitală, arată un ultim bilanţ al Ambulanţei şi SMURD.

Potrivit medicului coordonator Alice Grasu, ambulanţa Bucureşti a oferit în permanenţă în timpul protestelor asistenţă de urgenţă.

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov a acordat asistenţă medicală de urgenţă unui număr de 14 persoane.

Cinci dintre ele au fost transportate la spital - trei au fost intoxicaţi cu gaze lacrimogene şi au mers la Spitalul de ochi, unul cu politraumatism la Spitalul Universitar şi alt politraumatism la Spitalul Floreasca.

Video: Proteste în Bucureşti. Sursa: Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Georgian Enache a declarat pentru Radio România că patru jandarmi au fost internaţi după ce au suferit traumatisme craniocerebrale. În timpul incidentelor au fost răniţi şi mai mulţi jurnalişti.

O purtatoare de cuvânt a Poliţiei Capitalei a declarat că autorităţile au declanşat cercetări pentru infracţiunile "de distrugere şi ultraj împotriva bunelor moravuri", pe baza datelor luate de la faţa locului şi a "imaginilor difuzate la televiziuni".

Manifestaţiile împotriva administraţiei conduse de preşedintele Basescu au intrat în a patra zi consecutivă.

Duminică s-au înregistrat cele mai ample proteste, mai ales în capitală.

Manifestanţii acuză guvernul şi preşedinţia de deteriorarea severă a nivelului de trai.

Potrivit unei declaraţii de pe siteul PNL, preşedintele acestui partid a declarat într-o conferinţă de presă ca începând de luni liderii Uniunii Social Liberale vor cere şi membrilor formaţiunilor lor "să se alăture paşnic protestului public".

Pe fondul protestelor, opoziţia a cerut demisia şefului statului şi alegeri anticipate.

Alegeri prezidențiale: 68 de secții de votare în Franța și în principatul Monaco
România 21 Noiembrie 2024, 22:20

Alegeri prezidențiale: 68 de secții de votare în Franța și în principatul Monaco

În total sunt 950 de secții de votare în afara țării, cele mai multe în Italia și Spania.

Alegeri prezidențiale: 68 de secții de votare în Franța și în principatul Monaco
APEL MATINAL – În direct cu Toni Greblă, președintele AEP
România 21 Noiembrie 2024, 21:56

APEL MATINAL – În direct cu Toni Greblă, președintele AEP

Apel matinal, de luni până vineri de la ora 8.30.

APEL MATINAL – În direct cu Toni Greblă, președintele AEP
Acordarea de ajutoare de urgenţă pentru 430 de familii şi persoane singure
România 21 Noiembrie 2024, 21:43

Acordarea de ajutoare de urgenţă pentru 430 de familii şi persoane singure

Guvernul a aprobat acordarea de ajutoare de urgenţă în sumă totală de aproape 1.800.000 lei, pentru sprijinirea a 430 de...

Acordarea de ajutoare de urgenţă pentru 430 de familii şi persoane singure
1.200 de medici de recuperare şi 400 de rezidenţi au intrat în grevă japoneză
România 21 Noiembrie 2024, 21:36

1.200 de medici de recuperare şi 400 de rezidenţi au intrat în grevă japoneză

1.200 de medici de recuperare şi 400 de rezidenţi au intrat în grevă japoneză, nemulţumiţi de decizia Comisiei pentru...

1.200 de medici de recuperare şi 400 de rezidenţi au intrat în grevă japoneză
Pompierii sunt pregătiţi să intervină în contextul avertizărilor de fenomene meteo periculoase
România 21 Noiembrie 2024, 21:32

Pompierii sunt pregătiţi să intervină în contextul avertizărilor de fenomene meteo periculoase

Aproape 5.000 de pompieri cu peste 4.000 de mijloace tehnice sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei şi al...

Pompierii sunt pregătiţi să intervină în contextul avertizărilor de fenomene meteo periculoase
Echipe de intervenţie acţionează pentru limitarea efectelor produse reţelei de distribuţie a energiei electrice
România 21 Noiembrie 2024, 21:20

Echipe de intervenţie acţionează pentru limitarea efectelor produse reţelei de distribuţie a energiei electrice

Peste 70 de echipe de intervenţie ale reţelei de distribuţie a energiei electrice acţionează joi pentru limitarea efectelor...

Echipe de intervenţie acţionează pentru limitarea efectelor produse reţelei de distribuţie a energiei electrice
Programul Rabla pentru tractoare
România 21 Noiembrie 2024, 20:02

Programul Rabla pentru tractoare

Valoarea tractorului nou nu trebuie să depășească 55.000 euro.

Programul Rabla pentru tractoare
Cod roșu de vânt și ninsori
România 21 Noiembrie 2024, 19:56

Cod roșu de vânt și ninsori

Din cauza rafalelor de vânt s-au înregistrat deja numeroase pagube.

Cod roșu de vânt și ninsori