Programul "Şcoală după şcoală" este dorit de părinţi
Reprezentanţii părinţilor se declară dispuşi să plătească în plus pentru programul "Şcoală după şcoală", arată un raport al organizaţiei neguvernamentale World Vision România.
18 Februarie 2014, 20:32
Reprezentanţii părinţilor se declară dispuşi să plătească în plus pentru programul "Şcoală după şcoală".
Un raport al organizaţiei neguvernamentale World Vision România relevă că şapte din zece părinţi ar face un astfel de efort, cu diferenţe mari însă între sate şi oraşe.
Conform studiului, peste jumătate dintre repondenţi nu ştiu că în comunitatea lor există servicii de tipul 'şcoală după şcoală', în timp ce puţin peste 15% au auzit că în zona din care provin există acest tip de serviciu.
Părinţii din mediul urban ar fi dispuşi să aloce între 100 şi 200 de lei pe lună pentru susţinerea copilului în servicii de tipul 'şcoală după şcoală', în timp ce aceia din mediul rural ar fi dispuşi să plătească sub 100 de lei pentru cei mici; asta, în funcţie de situaţia financiară şi numărul de copii.
În România, peste 80% dintre copii nu beneficiază de servicii de tipul 'şcoală după şcoală', chiar dacă părinţii lor şi-ar dori acest lucru, iar majoritatea provin din familii sărace.
"Acestor copii în primul rând trebuie să ne gândim să le asigurăm servicii 'şcoală după şcoală', dar, după părerea noastră, este la fel de important ca toţi copiii din toate categoriile sociale să beneficieze de acelaşi serviciu, să fie împreună într-un loc care să poată să îi apropie şi să încurajeze integrarea socială a tuturor categoriilor de copii", spune Daniela Buzducea, directorul World Vision România.
Reprezentanţii World Vision România au precizat că, odată cu înscrierea copilului în programe de tipul 'şcoală după şcoală', au avut loc schimbări pozitive cu aceştia.
Cei mici au fost stimulaţi să gândească şi să lucreze mai mult, ceea ce le-a oferit satisfacţie faţă de propria muncă şi încurajarea că pot face faţă unor situaţii la şcoală pe care în trecut le considerau greu de depăşit.