Producţia de fructe de pădure este neaşteptat de bună în acest an
Cultivatorii de fructe de pădure din Giurgiu spun că în acest an cheltuielile de producţie au fost mai mari din cauza irigaţiilor, fără de care nu ar fi reuşit să facă faţă secetei severe.
Articol de Radio România Actualităţi, 22 Octombrie 2024, 14:52
Cultivatorii de fructe de pădure din Giurgiu spun că în acest an cheltuielile de producţie au fost mai mari din cauza irigaţiilor, fără de care nu ar fi reuşit să facă faţă secetei severe. Fructele de pădure, dar şi sucurile sunt acum la mare căutare datorită nivelului ridicat de substanţe nutritive care ajută în lupta împotriva virusurilor gripale, transmite corespondenta RRA Marcela Petcu.
Marcela Petcu - ”Producţia de fructe de pădure este neaşteptat de bună în acest an. Ion Drâstaru, reprezentantul unei ferme care cultivă peste 30 de hectare cu aronia, spun că şi costurile însă au fost pe măsură.
Ion Drâstaru: ”Costurile au fost mai mari pentru că a trebuit să folosim mai multă apă. Noi avem sistem de irigaţie şi nu a afectat prea mult producţie.”
Există chiar şi o categorie mare de clienţi care apreciază beneficiile fructelor de pădure, spune Ion Drâstaru.
Ion Drâstaru: ”Categoric, fructele de pădure întotdeauna au avut căutare pentru că sunt foarte bune şi sănătoase. Practic, fructele de aronia conţin de 15 ori mai mulţi antioxidanţi decât afinele, care sunt considerate în top.”
Producătorul de fructe de pădure spune că surplusul de aronia care nu este vândut în pieţe şi târguri ajunge la procesare pentru a se transforma în sucuri. Dacă un kilogram de aronia costă acum în pieţele din Giurgiu 10 lei, un litru de suc din acest fruct de pădure costă peste 30 lei.”/editor Florin Lepadatu/