Premierul Viorica Dăncilă şi-a încheiat vizita în Israel
Premierul Viorica Dăncilă şi-a încheiat, joi, vizita de două zile în Israel.
Articol de Florin Lepădatu, 27 Aprilie 2018, 06:54
Premierul Viorica Dăncilă şi-a încheiat, joi, vizita de două zile în Israel.
Ea a fost însoţită de preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi de ministrul de externe Teodor Meleşcanu.
Propunerea privind mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, consolidarea cooperării bilaterale, domeniul militar şi teme strategice au fost pe agenda discuţiilor delegaţiei române cu preşedintele şi premierul statului Israel.
La încheierea vizitei, premierul Viorica Dăncilă i-a declarat corespondentului RRA, Dragoş Ciocîrlan, că deplasarea oficială în Israel a avut rezultate foarte bune.
Viorica Dăncilă: "În urma întâlnirilor pe care le-am avut, rezultatele pot să spun că au fost bune.
Astfel, în urma întâlnirii cu prim-ministrul Netanyahu, am hotărât de comun acord să avem o şedinţă de guvern comună la Bucureşti, unde să discutăm punctual despre proiecte.
Am avut o vizită la preşedintele Israelului, o vizită foarte bună, unde am discutat despre situaţia existentă în zonă, situaţia geopolitică, dar şi despre faptul că este necesar un ambasador în Israel, un ambasador al României în Israel.
Am menţionat că am făcut o nominalizare.
Aşteptăm ca domnul preşedinte Iohannis să semneze această nominalizare.
Nu în ultimul rând, am avut o vizită aş putea spune de suflet la Mormântul Sfânt.
Ne-am întâlnit înainte cu Patriarhul Ierusalimului.
Pentru mine, a reprezentat o mare bucurie faptul că am fost decorată cu Crucea şi Steaua Ierusalimului."
La întrevederea cu preşedintele Reuven Rivlin, la reşedinţa preşedinţilor Statului Israel din Ierusalim, premierul Viorica Dăncilă a fost împreună cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi ministrul de externe Teodor Meleşcanu.
Au fost evocate legăturile dintre cele două ţări, consolidate pe parcursul a 70 de ani de relaţii diplomatice neîntrerupte.
Aprofundarea cooperării în diferite domenii arată dimensiunea unei relaţii privilegiate, care se bazează pe comunitatea de israelieni originari din România, care au contribuit la edificarea statului evreu modern