Premierul Li Keqiang: "Orchestra Radio a avut succes în China"
Faptul că în discursul său premierul Chinei, Li Keqiang, a adus aminte de Orchestrele Radio România reprezintă o recunoaştere specială pentru Radiodifuziunea Română.
Articol de Radu Dobriţoiu, 27 Noiembrie 2013, 21:46
Civilizata chineza, cu o vechime de peste 5000 de ani, pretuieste cultura si toate simbolurile culturale.
China a fost, este si va fi generator de cultura, cu o istorie comparabila cu civilizatiile Harappa, Vedica si Sumeriana.
In acest context, faptul ca in discursul sau, bine echilibrat si redactat, premierul RP Chineze Li Keqiang a adus aminte de Orchestrele Radio Romania reprezinta o recunoastere speciala pentru Radiodifuziunea Romana.
Este o premiera, o sustinere de catre China nu numai a valorilor culturale reprezentate de Orchestra Nationala Radio ci si un succes al actualei conduceri a SRR.
AUDIO: Premierul Li Keqiang: "Orchestra Radio a avut succes în China".
Pentru ca Radio Romania promoveaza cultura nu numai pe palierul on-air ci si off-air, prin Orchestrele Radio conduse de doamna Oltea Serban Parau.
Mai mult decat atat, este mai putin cunoscut in Romania ca Radiodifuziunea se numara printre putinele posturi de radio din Europa acceptate in ABU (Asia-Pacific Broadcasting Union) si asta doar in urma eforturilor depuse de presedintele-director general Ovidiu Miculescu.
Din pacate, aceasta afiliere a fost primita la momentul respectiv (inceputul acestui an) cu comentarii deplasate facute de anumiti confrati din presa.
Imi aduc minte de articole rautacioase scrise despre vizita PDG al SRR Ovidiu Miculescu in Vietnam, tara membra ABU, de discutiile purtate cu presedintele si cu reprezentantii EBU.
China si Orchestra Radio arată insa ca aceste eforturi ale actualei conduceri SRR sunt recunoscute incusiv de RP Chineza, prin vocea premierului Li.
Si eforturile facute de SRR pentru ca Orchestra Nationala Radio sa participe la un concert special la Shanhai, in acest an, se regasesc in planul national de apropiere de puterea globala reprezentata de China.
Timpul in China se scurge in mod diferit, strabate etape speciale si parcurge mai lent si chiar mult mai incet deceniile. Insa istoria Chinei nu include decat repere speciale, borne de cultura sau politico-diplomatice.
De astazi, prin discursul sau, premierul Li a inclus Radio Romania in istoria Chinei.
Alaturi de contracte de miliarde de euro, impreuna cu investitii impresionante, si-a facut loc in discursul premierului chinez si Radio Romania.
Radio Romania este singura institutie amintita de premierul Li Keqiang in discursul sau care va reprezenta peste ani o pagina de istorie nu numai a Chinei ci si a Romaniei.