Preluare funcţiei de ministru al apărării către Nicolae Ciucă
Ceremonia de predare-primire a funcţiei de ministru al apărăii s-a desfăşurat în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis şi a premierului Ludovic Orban.
Articol de Radu Dobriţoiu, 05 Noiembrie 2019, 16:02
Ceremonia de predare-primire a funcţiei de ministru al apărăii s-a desfăşurat la MApN în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis şi a premierului Ludovic Orban.
Klaus Iohannis:
"MApN şi dvs aveţi toţi o sarcină specială, o sarcină grea pe care împreună trebuie să o îndeplinim cu excelenţă. Securitatea naţională trebuie garantată cu orice preţ. Noi, toţi, împreună, conducerea Ministerului cu Guvernul şi cu mine trebuie să garantăm românilor securitatea naţională. Securitatea naţională nu este negociabilă şi nu are culoare politică".
Fostul ministru al Apărării Gabriel Leş a vorbit despre realizarea şi avansarea unor proiecte de importanţă strategică pentru România.
"'Fie că vorbim despre întărirea posturii României în cadrul Alianţei, despre exercitarea cu succes a preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene sau despre consolidarea Parteneriatului strategic cu Statele Unite, am certitudinea că MApN a contribuit, din plin, la sporirea profilului României, atât în regiune, cât şi pe plan internaţional".
Fostul ministru Gabriel Leş a adus aminte de eforturile depuse în mandatul său pentru modernizarea Armatei României şi i-a mulţumit lui Nicolae Ciucă pentru cooperarea pe care a avut-o cu el în calitate de şef al Statului Major al Apărării.
Noul ministru al apărării, Nicolae Ciucă, a amintit de importanţa pe care o are alocarea bugetară pentru armată:
"Avem o echipă care se bazează pe tot ceea ce înseamnă spiritul de camaraderie şi încredere, avem o echipă care se bazează pe tot ceea ce înseamnă dedicare profesională, spirit de sacrificiu, realism, astfel încât ceea ce ne-am asumat să înfăptuim în baza a ceea ce ni s-a alocat, 2% din buget, să putem să concretizăm în capabilităţi prin care Armata Română să îşi consolideze statutul de încredere în rândul Alianţei Nord-Atlantice, în rândul Uniunii Europene şi, de asemenea, în parteneriatele strategice pe care Armata Română le are. Ne bazăm pe trei piloni: statutul nostru de ţară membră NATO, ţară membră a UE şi pe Parteneriatul strategic cu Statele Unite. Aş adăuga încă un pilon - şi anume ne bazăm pe noi înşine".
La ceremonie a participat şi generalul-locotenent Daniel Petrescu, cel care va prelua probabil funcţia de şef al Statului Major al Apărării.