Peste 70.000 porci sacrificaţi pentru consum în Botoşani
Botoşani: peste 70.000 de porci au fost sacrificaţi, de la începutul acestui an, în abatoarele din judeţ.
Articol de Radu Dobriţoiu, 06 Noiembrie 2018, 15:46
Peste 70.000 de porci au fost sacrificaţi, de la începutul acestui an, în abatoarele din judeţul Botoşani, potrivit unei situaţii centralizate de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA).
Directorul DSVSA, Minodora Vasiliu, susţine că toţi porcii abatorizaţi la Botoşani provin din ferme zootehnice autorizate care funcţionează la nivel naţional, unde controlul sanitar-veterinar este foarte riguros.
Cele 70.014 capete de porcine au fost sacrificate în trei din cele patru abatoare din judeţ, iar carnea rezultată a fost destinată atât consumului pe piaţa internă, cât şi pe cea externă.
În aceeaşi perioadă, abatoarele din Botoşani au sacrificat 56.158 de bovine, dar şi 28.726 de ovine, 1.443 de caprine şi peste 4.400 de miei.
Totodată, un abator din Botoşani a tăiat şi 162 de cai, carnea rezultată fiind valorificată exclusiv pe pieţele externe.