Peste 6.500 de incendii în locuinţe au loc anual în România
Peste 6.500 de incendii în locuințe au loc anual în România, fiind înregistrate pe lângă pagube însemnate și multe decese.
Articol de Daniela Vasilescu, 12 August 2019, 18:54
Peste 6.500 de incendii în locuințe au loc anual în România, fiind înregistrate pe lângă pagube însemnate și multe decese.
Datele Inspectoratului General pentru Situații de Urgență arată că din totalul celor 650 de persoane surprinse în incendii anul trecut 250 şi-au pierdut viața.
Pompierii atrag atenția că în general cele mai multe incendii au loc din cauza neglijenței și a neatenției.
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță că peste 30% dintre incendii se produc din cauza coșului de fum defect sau necurățat, alte cauze fiind instalațiile electrice și mijloacele de încălzire defecte sau improvizate, precum și fumatul și focul deschis.
În acest context pompierii spun că este important ca fiecare dintre noi să luăm măsuri pentru a evita producerea unor incendii. O atenție deosebită trebuie acordată siguranței copiilor, iar pompierii recomandă ca brichetele, chibriturile și alte surse de foc să fie păstrate în locuri unde aceștia nu au acces, să nu fie lăsați singuri în casă cu aragazul, mijloacele de încălzire sau aparatele electrice aflate în funcțiune.
La fel de important este ca cei mici să știe cum să utilizeze sursele de aprindere și cum să se comporte în situații de pericol.
Mâine în întreaga țară Inspectoratul General pentru Situații de Urgență organizează Ziua informării preventive.
Unitățile de pompieri își vor deschide porțile, iar în cadrul activităților angajații IGSU le vor vorbi cetățenilor despre pericolele la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor și a regulilor de comportare specifice tipurilor de risc generatoare de situații de urgență.