Numărul cazurilor noi de coronavirus continuă să crească
Coordonatorul Campaniei Naţionale de Vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a amintit că unele scenarii pesimiste spun că luna viitoare se pot depăși 1.500 de noi îmbolnăviri pe zi.
Articol de Andrei Şerban, 11 August 2021, 08:17
Numărul cazurilor noi de coronavirus continuă să crească în ţara noastră, ieri fiind raportate 312 infectări, ceea ce reprezintă un record al ultimelor săptămâni. Cele mai multe îmbolnăviri sunt în Bucureşti - 74, iar în Ilfov sunt 22.
Patru persoane au decedat, iar în spital sunt internaţi 664 de pacienţi, dintre care 86 în stare gravă.
Înmulţirea numărului de cazuri de coronavirus a fost remarcată ieri şi de coordonatorul Campaniei Naţionale de Vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.
Acesta a declarat că deşi creşterea este lentă, ea este progresivă şi susţinută, astfel că în varianta pesimistă, în a doua parte a lunii septembrie am putea avea peste 1.500 de cazuri zilnice.
Valeriu Gheorghiţă a reamintit că vaccinarea populaţiei reprezintă singura modalitate de a pune capăt pandemiei.
Ultimele date arată o creștere a numărului de persoane tinere, sub 40 de ani, care se îmbolnăvesc de COVID-19, scăderea mediei de vârstă la persoanele confirmate pozitiv de la 48 la 43 de ani și scăderea mediei de vârstă a persoanelor decedate, de la 71 la 69 de ani.
Coordonatorul Campaniei Naţionale de Vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a amintit că unele scenarii pesimiste spun că luna viitoare se pot depăși 1.500 de noi îmbolnăviri pe zi.
Valeriu Gheorghiță: Scenariile pesimiste arată o posibilă creștere a numărului de cazuri în luna septembrie, unde vom avea o creștere mai accentuată, chiar cu creșteri de peste 1.500-1.600 de cazuri înregistrate zilnic în a doua parte a lunii septembrie pentru România. Dacă acum suntem la 9,3 cazuri la suta de mii de locuitori cumulat la 14 zile, în următoarele două săptămâni, tendinţa este de dublare. O să ajungem la aproape la 18 cazuri la două săptămâni la suta de mii de locuitori.
Reporter: Valeriu Gheorghiţă a reamintit că doar vaccinarea îi va proteja pe cetăţeni de formele grave ale bolii şi va pune capăt pandemiei de COVID-19.
Pe de altă parte, directorul din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, Adriana Pistol, a precizat că acum tulpina Delta nu se răspândeşte comunitar, pentru că se cunosc focarele de unde ea provine, dar că nu mai este mult până când tulpina va ajunge să se răspândească comunitar.