Noi informaţii în dosarele penale deschise pentru vaccinarea fictivă
O doctoriţă de familie din comuna Corbii Mari, judeţul Dâmboviţa, este cercetată pentru că "ar fi vaccinat fictiv zece sportivi, la îndemnul soţului ei".
Articol de Radiojurnal, 05 Septembrie 2021, 11:20
Apar noi informaţii în dosarele penale deschise pentru vaccinarea fictivă - prin care se dau adeverinţe false care să ateste imunizarea. O doctoriţă de familie din comuna Corbii Mari, judeţul Dâmboviţa, este cercetată pentru că ar fi vaccinat fictiv zece sportivi, la îndemnul soţului ei.
Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie au anunţat, ieri, ce măsuri s-au luat în acest caz. Are detalii corespondenta RRA, Anda Ştefan:
Reporter: Femeia, care este medic de familie, este acuzată că a implementat în sistem date nereale privind vaccinarea anti-COVID a 10 fotbalişti de la Clubul de Fotbal din Pucioasa, care este condus de soţul acesteia.
Cadrul medical ar fi folosit metoda vaccinare la chiuvetă, prin care cetăţeanul este vaccinat fictiv, primeşte certificat de vaccinare, dar serul este aruncat.
Femeia ar fi fost îndemnată să vaccineze pe hârtie sportivii respectivi chiar de soţul său. Potrivit surselor, medicul de familie a decontat în mod ilegal 400 de lei de la CAS pentru presupusa vaccinare.
Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Dâmboviţa au perchiziţionat joi de dimineaţă cabinetul medical individual din comuna Corbii Mari, sediul Asociaţiei Sportive Fotbal Club Pucioasa şi domiciliul medicului aflat în comuna Aninoasa.
În seara aceleiaşi zile, reprezentanţii IPJ Dâmboviţa au anunţat reţinerea pentru 24 de ore a femeii şi a soţului acesteia.
Faţă de medicul de familie a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, având şi interdicţia de a-şi exercita profesia. Faţă de bărbat a fost stabilită măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile.
Realizator: Peste 400 de persoane sunt cercetate, în aproximativ 200 de dosare penale, pentru vaccinări fictive - a anunţat, în ultimele zile ministrul de interne, Lucian Bode.
Preşedintele Comitetului Naţional privind Vaccinarea, Valeriu Gheorghiţă, subliniază că eliberarea certificatului care atestă imunizarea fără ca persoana respectivă să fi fost inoculată cu ser anti-COVID trebuie sancţionată cât mai drastic posibil şi atrage atenţia că cei care îşi cumpără certificatul plătesc pentru a fi în pericol de îmbolnăvire, spitalizare şi chiar de a-şi pierde viaţa.