Noi dezbateri pe legea salarizării unitare în Comisia de muncă a Senatului
Ministrul muncii: Guvernul intenţionează să înfiinţeze o structură formată din specialişti IT care să deservească toate instituţiile din România.
Articol de Alina Stănuţă, 18 Mai 2017, 13:54
În Comisia de muncă a Senatului, au continuat, astăzi, dezbaterile asupra legii salarizării unitare.
Ministrul muncii, Olguţa Vasilescu, a declarat, în cadrul dezbaterilor asupra proiectului legii salarizării, că Guvernul intenţionează să înfiinţeze o structură formată din specialişti IT care să deservească toate instituţiile din România.
Olguţa Vasilescu: "La ora actuală, la nivelul Guvernului, se gândeşte o structură formată din IT-işti care să deservească toate instituţiile din România, care să aibă, evident, un grad mai mare de salarizare, exact din considerentele pe care vi le-am spus: atacuri informatice, faptul că toate instituţiile au nevoie să se protejeze şi să-şi protejeze sistemele informatice".
Olguţa Vasilescu a făcut această declaraţie în contextul discuţiilor despre grila de salarizare a magistraţilor şi a unor amendamente de majorare a salariilor celor din domeniul IT care lucrează în sistemul judiciar.
Amendamentul a fost depus de senatorul PSD Şerban Nicoale şi a fost susţinut de toţi cei din opoziţie.
Dorin Bădulescu, senator PMP: "Numai dacă vă gândiţi că oamenii ăştia nu-şi fac treaba într-o zi, câţi arestaţi ies pe stradă, câţi infractori. Dacă unele sisteme îşi permit să facă erori şi se pot corecta, odată greşit într-un dosar, cum este sistemul ECRIS sau celelalte sisteme de gestiune a dosarelor din justiţie, are consecinţe pe care nu le putem prevedea".
Dacă proiectul de lege trece în varianta aceasta, salariile oamenilor din domeniul IT din justiţie scad cu 50% sau peste 50% - a avertizat senatorul USR Florina Presadă.
Ministrul muncii, Olguţa Vasilescu, a propus respingerea acestui amendament şi a declarat că în momentul de faţă salariile celor din IT care lucrează în justiţie se situează între 16 de mii şi 20 de mii de lei. În final, supus votului, amendamentul a fost respins.