Moţiune simplă împotriva ministrului educaţiei, Sorin Cîmpeanu
Ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, este contestat în Parlament, printr-o moţiune simplă ce va fi dezbătută în Camera Deputaţilor.
Articol de Florin Lepădatu, 20 Iunie 2022, 08:10
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI - Ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, este contestat în Parlament, printr-o moţiune simplă, ce va fi dezbătută astăzi în Camera Deputaţilor.
USR consideră că ministrul ar fi vinovat de creşterea abandonului şcolar.
În plus ar face schimbări ale sistemului de evaluare a elevilor, fără nicio consultare cu cei interesaţi.
Săptămâna aceasta, am putea afla de la parlamentarii majorităţii şi dacă mai susţin sau nu reducerea pedepselor pentru şoferii agresivi, sancţiuni care fuseseră înăsprite, la începutul anului, chiar de guvernul Ciucă, prin oronanţă de urgenţă.
Detalii despre agenda Legislativului, săptămâna aceasta, în relatarea semnată de Cătălin Purcaru: ” Moțiunea simplă inițiată de USR la adresa ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, va fi dezbătută astăzi de către deputați, votul final fiind programat miercuri. Inițiatorii demersului susțin că modul prin care ministrul gestionează situația din învățământ a dus la creșterea ratei abandonului școlar și la rezultatele slabe obținute de către elevi la teste. În document se arată că ministrul Sorin Cîmpeanu anunță schimbări în modul de evaluare a elevilor, fără să țină cont de opiniile actorilor din sistem. Tergiversează elaborarea noii Legi a educației și nu ia măsuri împotriva plagiatelor. În comisiile de specialitate reunite, deputații vor reexamina proiectul de lege privind comunicațiile electronice, după ce judecătorii CCR s-au pronunțat supra contestațiilor formulate de USR și Avocatul Poporului. Curtea Constituțională a decis că organele judiciare și serviciile de informații nu mai pot primi datele stocate de către furnizorii de comunicații electronice din România. În această săptămână, este așteptat și votul asupra proiectului de lege privind cumpărarea a 32 de avioane de vânătoare F16 din Norvegia, aeronave aflate în stare operațională. Proiectul a fost aprobat de Guvern și prevede că România va plăti aproximativ 454 de milioane de euro, fără TVA, fiind inclus un pachet de bunuri și servicii complementar ,de la Guvernul Statelor Unite. Ar putea fi reluate și dezbaterile asupra modificărilor aduse la noul Cod rutier, în Comisia de Transport, potrivit cărora șoferii recidiviști vor putea să își recupereze mult mai ușor permisul, se reduce perioada de suspendare, chiar și pentru sancțiuni grave, iar amenzile scad. USR s-a opus categoric, susținând că amendamentele depuse de parlamentari ar duce la creșterea numărului de accidente. Între timp, liderii coaliției de guvernare au decis să nu mai susțină o serie de modificări la ordonanța de urgență care a înăsprit sancțiunile pentru șoferii indisciplinați.”