Ministrul Apărării participă, de vineri până duminică, la Conferinţa de securitate de la Munchen
Printre invitaţi sunt personalităţi marcante din cadrul NATO, UE, ONU, alte organizaţii internaţionale, precum şi importanţi factori de decizie la nivel global. Agenda conferinţei de anul acesta include o gamă largă de problematici de actualitate, cu impact major asupra securităţii globale şi cu accent pe evoluţiile conflictului din Ucraina, la aproape un an de la invazia Rusiei.
Articol de Sergiu Şteţ, 16 Februarie 2023, 22:25
Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, va participa, de vineri până duminică, la Conferinţa de Securitate de la Munchen (MSC), un forum reprezentativ pentru discuţii privind dinamica actuală a securităţii internaţionale.
Conform Agerpres, printre invitaţi sunt personalităţi marcante din cadrul NATO, UE, ONU, alte organizaţii internaţionale, precum şi importanţi factori de decizie la nivel global. Agenda conferinţei de anul acesta include o gamă largă de problematici de actualitate, cu impact major asupra securităţii globale şi cu accent pe evoluţiile conflictului din Ucraina, la aproape un an de la invazia Rusiei, transmite MApN.
Potrivit sursei citate, ministrul român va participa la sesiunile din cadrul conferinţei centrate pe evoluţiile de securitate în plan regional, implicaţiile războiului de agresiune al Rusiei în Ucraina, precum şi stabilitatea şi securitatea regională.
De asemenea, va participa la dezbaterile pe marginea Raportului conferinţei (Munich Security Report), document care evidenţiază schimbările profunde din mediul de securitate şi consecinţele războiului neprovocat şi nejustificat purtat de Federaţia Rusă în Ucraina.
Intitulat "Re:vision", raportul se concentrează asupra intensificării revizionismului autoritarist şi creşterii competiţiei între diferitele viziuni privind ordinea internaţională, analizând diferite domenii, precum: drepturile omului, infrastructurile globale, cooperarea pentru dezvoltare, securitatea energetică şi stabilitatea nucleară.
Astfel, raportul evidenţiază necesitatea unei reevaluări a viziunii privind ordinea internaţională bazată pe reguli, în vederea consolidării rezilienţei democratice.