Ministerul Sănătăţii recomandă evitarea expunerii prelungite la soare între orele 11-18
Aerul condiţionat trebuie setat la o temperatură cu cel mult 5 grade mai mică decât cea ambientală, iar ventilatoarele nu trebuie folosite când sunt peste 32 de grade.
Articol de Adriana Turea, 11 Iulie 2024, 18:13
Ministerul Sănătăţii recomandă evitarea expunerii prelungite la soare între orele 11:00 şi 18:00. Aerul condiţionat trebuie setat la o temperatură cu cel mult 5 grade mai mică decât cea ambientală, iar ventilatoarele nu trebuie folosite când sunt peste 32 de grade.
Autorităţile din sistemul sanitar recomandă hidratarea cu cel puţin 1,5- 2 litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete. În perioadele de caniculă, medicii ne sfătuiesc să consumăm un pahar cu apă la fiecare 15-20 de minute. Este în beneficiul sănătăţii noastre să purtăm pălării de soare haine lejere şi largi din fibre naturale, de culori deschise.
De asemenea, este recomandat să consumăm fructe şi legume proaspete, pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii, deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă. Este bine de ştiut că o doză de iaurt produce aceeaşi hidratare ca şi un pahar cu apă.
Specialiştii din domeniul medical mai recomandă ca, pe parcursul zilei, să facem duşuri călduţe, fără să ne ştergem. Nu este recomandat consumul băuturilor alcoolice pentru că deshidratează. Totodată este bine să se evite băuturile cu conţinut dedicat de cofeină sau cu zahăr deoarece acestea sunt diuretice.
În ceea ce priveşte sugarii şi copiii mici este recomandat să se realizeze un ambient cât mai normal, ferit de căldură, umiditate excesivă şi curenţi de aer. Nu se recomandă introducerea de alimente noi în alimentaţia sugarilor.
Întrucât în aceste zile caniculare, se recomandă evitarea deplasărilor, Primăria Capitalei a anulat programul manifestărilor programate pentru acest weekend în proiectele 'Străzi Deschise' şi 'Strada Secuilor'. Rămân valabile doar zonele pietonale şi expoziţiile organizate în interior.