Meniuri cu mai multe informaţii despre componenţa preparatelor
În Braşov, meniurile restaurantelor vor conţine mai multe informaţii despre componenţa preparatelor.
Articol de Florin Lepădatu, 10 Octombrie 2022, 11:14
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI - Meniurile restaurantelor vor conţine, de la iarnă, mai multe informaţii despre componenţa preparatelor.
Mai exact, pe lângă alergeni, trebuie trecuţi şi acizii graşi, valorile nutriţionale sau zaharurile.
În acest sens, hotelierii din Poiana Braşov s-au întâlnit cu reprezentanţii Autorităţii pentru Protecţia Consumatorului, care au explicat şi anumite situaţii neclare din lege - spre exemplu, ce fel de frigidere pot folosi în bucătăriile din domeniul HORECA sau cum trebuie să arate un pat standard de hotel.
Preşedintele Asociaţiei de Turism Poiana Braşov, Roxana Cojocea: ”Hotelierii dau tot interesul și toată silința ca totul să fie ireproșabil, dar în același timp, legea se mai schimbă, discuțiile au fost la acest nivel de consiliere. Se apropie foarte rapid sezonul de iarnă și bineînțeles că în afară de ofertele cu care îi întâmpinăm, vom avea și bucătării curate și camere curate, ingrijite. Pot veni fără nici o grijă.”
O altă noutate este controlul de fond al ANPC.
Asta înseamnă că inspectorii nu vor da amenzi în cadrul acestor controale, ci vor veni cu o consiliere bazată pe lege.
Dacă în urma sugestiilor primite, reprezentanţii HORECA tot nu vor remedia problemele, abia atunci vor fi aplicate sancţiuni, transmite Radio România Braşov FM.