"Meniu fără carne" la Spitalul Vaslui
La Spitalul Judeţean din Vaslui carnea lipseşte din meniu, după ce furnizorii au refuzat să mai participe la licitaţii.
Articol de Alina Darie, Vaslui, 22 Octombrie 2014, 08:12
La Spitalul Judeţean din Vaslui, bolnavii mănâncă de aproape o lună doar legume şi lactate.
Carnea lipseşte din meniu, după ce furnizorii au refuzat să mai participe la licitaţii.
Singura explicaţie, spune conducerea spitalului, este legată de nemulţumirea furnizorilor care trebuie să primească plata pentru marfa livrată abia după 60 de zile.
În bucătăria spitalului, de aproape o lună, bucătăresele îşi dau silinţa să pregătească meniul pentru bolnavi doar cu legume, fruncte şi câteva lactate.
Conducerea Spitalului de Urgenţă Vaslui, cea mai mare unitate spitalicească din judeţ, a făcut multe demersuri pentru a arăta autorităţilor locale, dar şi celor de la nivelul ministerului, situaţia fianciară grea a instituţiei, care este de fapt cauza tuturor problemelor.
"La ora actuală, din bugetul pe care-l are spitalul de la Casa de Asigurări de Sănătate, cheltuielile de personal reprezintă aproximativ 85%, rămânând bani puţini pentru medicamente, materiale sanitare, utilităţi", a declarat managerul unității.
Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui are 850 de paturi, iar săptămânal, unitatea are nevoie de 500 de kilograme de carne pentru hrana pacienţilor.