Medicii recomandă moderaţie la masa de Paşte
Avertisment cu privire la excesele alimentare
Articol de Adriana Turea, 01 Mai 2016, 00:17
Odatã cu sãrbãtorile pot apãrea excesele culinare şi abuzul de alcool. Medicii recomandã prudenþã în ambele cazuri.
În privinþã meniului din aceastã perioadã, specialiştii ne sfãtuiesc sã acordãm mare atenţie modului în care îl preparãm, dar şi combinaţiilor de alimente şi mirodenii folosite la pregãtirea lui.
De obicei, felurile de mâncare de pe masa de Paşti sunt greu de digerat pentru stomac, aşadar nu exageraţi - atrage atenţia într-un interviu acordat Adrianei Turea consultantul în nutriţie, medicul Andreea Cãzãnaru.
Andreea Cãzãnaru: "Carnea de miel nu este atât de bogatã în calorii dacã avem grijã şi folosim mai degrabã partea de pulpã, pe care o putem chiar degresa. Este o carne cu un conţinut mare de colagen, ceea ce înseamnã cã este destul de greoaie pentru digestie. Aducând şi aportul suplimentar de grãsime nu facem decât sã îngreunãm şi mai mult digestia, asezonatã corespunzãtor cu condimente din belşug, cu verdeaţã. Nu aş recomanda lipsa legumelor la masa de Paşte şi atunci aş opta pentru o salatã, legume gãtite, decât piureuri. Eu aş zice cã unul - douã ouã în ziua de Paşte nu ar pune mari probleme".