Ascultă Radio România Actualitaţi Live

LIVE VIDEO: Declarații de presă ale președintelui Klaus Iohannis

VIDEO și TEXT

LIVE VIDEO: Declarații de presă ale președintelui Klaus Iohannis
Klaus Iohannis. Foto: Presidency.ro.

Articol de Răzvan Stancu, 17 Noiembrie 2020, 17:59

LIVE VIDEO: Președintele Klaus Iohannis, declarații de presă.

UPDATES:

Klaus Iohannis: "Valeriu Gheorghiţă este coordonator al campaniei de vaccinare la nivel naţional anti-COVID-19".

K. Iohannis: "Voi organiza miercuri, la Palatul Cotroceni, o întâlnire cu experţii din domeniul sanitar pe tema echipamentelor specifice secţiilor de terapie intensivă".

K. Iohannis: "Sistemul sanitar din România trebuie regândit din temelii".

Președintele a transmis condoleanţe familiilor pacienţilor care au murit în incendiul de la spitalul din Piatra Neamţ.

TEXT: (transcriere, Rador)

Realizator: Dăm acum legătura la Palatul Cotroceni, unde președintele Klaus Iohannis susține o conferință de presă.
Klaus Iohannis: Bună seara. Am avut astăzi ce-a dea treia şedinţă cu autorităţile şi experţii în domeniu pentru pregătirea campaniei de vaccinare anti-COVID-19, în condițiile în care la nivel european avem motive de optimism și se fac progrese evidente privind apariția noilor vaccinuri. România, ca parte a acordurilor europene trebuie să fie pregătită pentru a gestiona corespunzător această campanie și de aceea am convocat la Palatul Cotroceni o nouă întâlnire de lucru pe acest subiect. Vreau să vă transmit că, după elaborarea strategiei de vaccinare anti COVID-19 care va fi făcută publică săptămâna viitoare, autoritățile au început organizarea propriu-zisă în vederea implementării eficiente a acestei strategii. În ședința de astăzi a fost desemnat și un coordonator al campaniei de vaccinare la nivel național în persoana domnului Valeriu Gheorghiță, medic primar de boli infecțioase la Spitalul Militar Central. Așa cum am mai menționat, vaccinarea se va face etapizat și va începe cu anumite grupe de populație stabilite pe criterii epidemiologice și medicale. Este vorba într-o primă fază de personalul medical, de cei aflați în grupele de risc, dar și de lucrătorii din sectoare esențiale, precum educație, siguranță națională, transporturi, energie, furnizarea de apă și alimente. Au fost deja stabilite măsurile generale pentru organizarea vaccinării, măsuri care țin cont de condițiile specifice de stocare și transport necesare pentru fiecare produs în parte, dar și de aspecte speciale, precum echipele de vaccinare, locațiile unde se va desfășura procesul, precum și programarea populației. Am solicitat o dată în plus experților, dar și autorităților să comunice clar și transparent aceste măsuri atât personalului medical, cât și populației în ansamblu. Cred că este deosebit de important să combatem dezinformarea și fake-news-urile care sădesc neîncredere și au un efect manipulator profund nociv. Atât timp cât dovezile științifice susțin siguranța și eficacitatea vaccinurilor a căror apariție este oricum direct condiționată de avizul organismelor științifice de profil și le indică drept principalul factor care poate pune capăt pandemiei trebuie să ne unim eforturile pentru a implementa o campanie de vaccinare eficientă, care să ne permită reîntoarcerea cât mai rapidă la normalitatea pe care ne-o dorim cu toții. România va depăși această criză sanitară și sunt optimist, pentru că deja începem să vedem efectele măsurilor luate. Dar atenție, pentru a fi sigur de rezultate...

Klaus Iohannis: ...la falimentul acestui sistem. Şi după alegeri, cu o nouă majoritate trebuie dusă coordonarea actului medical înapoi la Ministerul Sănătății și lucrurile trebuie să fi modernizate, simplificate, îmbunătățite, investiții în spitale noi sunt necesare şi sunt deja planificate, investiții în aparatură, dar și în service și mentenanță trebuie regândită total. Nu vi se pare că este păcat ca din medicii tineri care termină facultatea în fiecare an, care termină rezidențiatul o bună parte să plece în străinătate în loc să rămân acasă, să lucreze în spitale moderne bine gestionate pentru români? Mulţumesc.
Reporter: Bună seara. Florentina Peia de la Agenția Națională de presă Agerpres. Ați discutat cu familia medicului rănit în incidentul de la Piatra Neamț și cine vă ține legătura, vă ține la curent în legătură cu starea de sănătate a acestuia în spitalul din Belgia?
Klaus Iohannis: În legătură cu medicul Denciu, informațiile îmi provin şi legătura se realizează prin domnul ministru Tătaru.
Reporter: Ați discutat cu familia acestuia?
Klaus Iohannis: Deocamdată prin ministrul Tătaru.
Reporter: Bună seara. Gabriela Mihai B1 TV. Astăzi premierul Ludovic Orban anunța că în cel mult o săptămână va crește numărul paturilor pe secțiile de terapie intensivă până la 200. Acest lucru înseamnă extinderea secțiilor de terapie intensivă, iar medicii specialiști se tem în aceste momente pentru că implicit va crește și consumul de curent electric în clădiri foarte vechi. Vorbim despre spitalele care au fost construite în urmă cu zeci de ani și medicii se tem că s-ar putea repeta o tragedie ca cea din Piatra Neamț. Mai mult decât atât, apare și problema personalului medical, având în vedere faptul că zilele trecute ministrul sănătății, Nelu Tătaru, anunța că a cerut ajutor extern. Însă personalul medical nu intenționează să se întoarcă în țară, pentru că nu este asigurată securitatea actului medical și nici securitatea pacientului. În acest context aș vrea să vă întreb dacă au autoritățile un plan bine stabilit astfel încât o tragedie ca cea de la Piatra Neamț să nu se mai întâmple și...

Klaus Iohannis: ...dificultăţilor pe care le întâmpină. Doar reforme autentice, făcute cu o majoritate care lucrează pentru români pot schimba cu adevărat toate aceste defecte structurale. Ne lovim însă permanent de același obstacol: opoziția la schimbarea în bine.
Mereu aceiași politicieni cu apucături învechite, care au lăsat România în colaps, secătuită de resurse, iar acum strigă fără rușine de pe margine. Nu voi comenta ancheta în curs de la Piatra Neamț, pentru că autoritățile competente vor anunța rezultatul acesteia atunci când o vor finaliza. Dar să nu ne limităm la a identifica doar pe cei care au greșit tehnic punctual, pentru că problema este mai gravă decât atât. Există și un vinovat moral, cel care a blocat guvernul lună de lună în parlament și a cerut oamenilor să nu respecte regulile în plină pandemie, cu efecte dramatice asupra sănătății cetățenilor noștri. În același spirit al blocării eforturilor de stopare a pandemiei autoritățile locale pesediste - este un adevăr pe care trebuie să-l spunem - au aplicat după ureche măsurile de la centru în spirit electoral. La Piatra Neamț baroni roșii au schimbat directorii de spital de capul lor, refuzând să colaboreze cu Direcția de Sănătate Publică sau cu specialiștii Ministerului Sănătății. Autoritățile locale pesediste pun permanent piedici deciziilor guvernamentale, nu alocă resurse suficiente, nu aplică standarde ridicate și preferă improvizații care, în cele din urmă, în mod tragic, fac victime.
Această situație nu poate continua așa. România are nevoie de reforme profunde, care sunt posibile doar cu sprijinul unei largi majorități parlamentare, de aceea votul din 6 decembrie este mai important decât oricând, pentru a fi posibil amplul proces de reconstrucție a României pe care eu, împreună cu guvernul PNL ne-am sumat-o. În ceea ce privește situația la zi.


Klaus Iohannis: În ceea ce priveşte situaţia la zi din sistemul sanitar, mâine voi organiza o întâlnire la Palatul Cotroceni cu experţii în domeniu pe tema echipamentelor din spitale, mai specific a celor din secţiile de terapie intensivă, cu referire la sistemele de gaze medicinale şi reţeaua electrică. Ştim că există numeroase probleme în acest domeniu care impun rezolvarea lor cu prioritate. În condiţiile suprasolicitării din secţiile de terapie intensivă provocate de pandemie şi ale creşterii numărului de pacienţi în stare gravă, reţelele de suport pot fi depăşite, ceea ce creează riscul major al unor tragedii de genul celei de la Piatra Neamţ. De aceea, am solicitat autorităţilor o analiză a situaţiei reale a contractelor de service şi mentenanţă pentru echipamentele şi aparatura medicală din dotarea spitelelor publice. Aceasta pentru că, în condiţiile finanţării deficitare, spitalele dau întotdeauna prioritate altor cheltuieli, astfel că fondurile pentru service şi mentenanţă sunt mereu insuficiente. Trebuie să găsim soluţii urgente pentru rezolvarea acestor probleme care au fost neglijate ani la rând. O altă soluţie pe termen lung pentru a preîntâmpina situaţii precum cea de la Piatra Neamţ este preluarea coordonării actului medical înapoi la Ministerul Sănătăţii, însă vom putea face asta odată cu adoptarea unui pachet de legi ale sănătăţii la care lucrează deja specialiştii din minister şi care poate fi promovată de o nouă majoritate parlamentară aflată cu adevărat în slujba românilor. Acum dacă dumneavoastră aveţi întrebări, vă rog!
Oana Bâlă, RRA: Bună seara, domnule preşedinte. Care este situaţia la zi privind rata infectărilor cu noul coronavirus? Putem spune că am ajuns pe un platou, sau putem vorbi despre o descreştere a acestei rate?
Klaus Iohannis: Cum am spus, avem ceva motive de optimism. Putem să constatăm că nu mai avem creşteri mai mari de la o zi la alta, ne-am aşezat în zona unui platou, însă nu este absolut deloc suficient. Faptul că nu mai avem creşteri tot mai mari, tot mai mari, este un prim rezultat...

Klaus Iohannis: Faptul că nu mai avem crește tot mai mari, tot mai mari, este un prim rezultat al măsurilor care au fost luate, însă este nevoie de mult mai mult, fiindcă vedeți în continuare secțiile de terapie intensivă sunt aproape pline, în fiecare zi prea mulți români mor de această boală. Şi este nevoie să facem cu toții un efort să reducem în continuare numărul de îmbolnăviri noi zilnice pentru a da şansa spitalelor, medicilor, să îi trateze real pe cei bolnavi și să avem mult mai puține decese în fiecare zi. Efortul trebuie să contine. Şi dacă vom avea, în varianta cea mai optimistă, repet, în varianta cea mai optimistă, la începutul anului viitor un vaccin sau poate două tipuri de vaccinuri la dispoziție pandemia nu se va opri instantaneu, ci vom avea, din păcate, încă câteva luni de zile în care trebuie să respectăm regulile pentru a, cum se spune popular, 'pentru a nu ne îneca la mail'.
Andreea Neacșu: Buna seara! Andreea Neacșu, Prima TV. Domnule președinte, în 2015 Victor Ponta își dădea demisia din funcția de prim-ministru după tragedia de la Colectiv și spuneați atunci că a fost nevoie să moară oameni ca acest guvern să plece. V-aş întreba în contextul tragediei de la Piatra Neamț dacă dumneavoastră considerați că și guvernul Ludovic Orban trebuie să pleci acasă?
Klaus Iohannis: Nu. Guvernul Orban nu trebuie să pleci acasă. În primul rând este un guvern în funcție de nici un an de zile și a gestionat această criză imensă. Doi: sistemul de sănătate a fost adus în această stare și găsită, găsit fără resurse, fără rezerve, de guvernele PSD-iste anterioare. Deci, nu consider că guvernul Orban trebuie să plece acasă, dimpotrivă, guvernul Orban și-a asumat guvernarea într-o perioadă când toți ceilalți au preferat să stea de-o parte și să comenteze. Asta într-o pandemie nu face bine. Iar această tragedie de la Piatra Neamț ne arată încă o dată, ceea ce am spus demult, felul în care PSD-ul a tratat sistemul de sănătate, a dus aproape la falimentul acestui sistem și după alegeri, cu o nouă majoritate, trebuie întregul sistem reformat, trebuie dusă coordonarea actului medical înapoi la Ministerul Sănătății și lucrurile trebuie să fi modernizate, simplificate, îmbunătățite.

Klaus Iohannis: ...simplificate, îmbunătățite, investiții în spitale noi sunt necesare şi sunt deja planificate, investiții în aparatură, dar și în service și mentenanță trebuie regândită total. Nu vi se pare că este păcat ca din medicii tineri care termină facultatea în fiecare an, care termină rezidențiatul o bună parte să plece în străinătate în loc să rămân acasă, să lucreze în spitale moderne bine gestionate pentru români? Mulţumesc.
Reporter: Bună seara. Florentina Peia de la Agenția Națională de presă Agerpres. Ați discutat cu familia medicului rănit în incidentul de la Piatra Neamț și cine vă ține legătura, vă ține la curent în legătură cu starea de sănătate a acestuia în spitalul din Belgia?
Klaus Iohannis: În legătură cu medicul Denciu, informațiile îmi provin şi legătura se realizează prin domnul ministru Tătaru.
Reporter: Ați discutat cu familia acestuia?
Klaus Iohannis: Deocamdată prin ministrul Tătaru.
Reporter: Bună seara. Gabriela Mihai B1 TV. Astăzi premierul Ludovic Orban anunța că în cel mult o săptămână va crește numărul paturilor pe secțiile de terapie intensivă până la 200. Acest lucru înseamnă extinderea secțiilor de terapie intensivă, iar medicii specialiști se tem în aceste momente pentru că implicit va crește și consumul de curent electric în clădiri foarte vechi. Vorbim despre spitalele care au fost construite în urmă cu zeci de ani și medicii se tem că s-ar putea repeta o tragedie ca cea din Piatra Neamț. Mai mult decât atât, apare și problema personalului medical, având în vedere faptul că zilele trecute ministrul sănătății, Nelu Tătaru, anunța că a cerut ajutor extern. Însă personalul medical nu intenționează să se întoarcă în țară, pentru că nu este asigurată securitatea actului medical și nici securitatea pacientului. În acest context aș vrea să vă întreb dacă au autoritățile un plan bine stabilit astfel încât o tragedie ca cea de la Piatra Neamț să nu se mai întâmple și..

...de la Piatra Neamț să nu se mai întâmple? Şi, care este planul pentru ca acest consum de curent electric, până la urmă, mult mai mare decât era planificat inițial se poate face în siguranță?
Klaus Iohannis: Tocmai de aceea am convocat întâlnirea de mâine pentru a discuta și cu guvernanți și cu specialiști din domeniu, cu specialişti din zona terapiei intensive toate aceste măsuri. În afară de aceşti specialist am convocat și specialişti în instalații, în special în instalații sanitare. Lucrurile pot fi rezolvate. Extinderea secțiilor de terapie intensivă în spitale se poate face, evident cu respectarea normelor în vigoare. Lucrurile care clar trebuie evitate sunt suprasolicitarea unor rețele și improvizațiile. Ştiți foarte bine că improvizațiile la rețelele, în special, electrice sunt deosebit de periculoase, nu doar pentru un spital și pentru o terapie intensivă, ci și pentru oricine face astfel de improvizație acasă. Deci, tocmai pentru a preveni aceste improvizații doresc să pun problema mâine pe tapet și să găsim soluții urgente, foarte urgente, fiindcă aici nu este nevoie doar de control, de verificare, este nevoie efectiv de intervenție, de refacere a unor sisteme, de îmbunătățirea unor sisteme și de crearea unor proceduri care pe viitor nu mai permit astfel de acțiuni heirupiste, de mutat azi secția, mâine injectomatul şi, din toată improvizația iată că au murit oameni.
Reporter: Şi în privința personalului medical...
Klaus Iohannis: Multumesc.
Alina Manolache, Libertatea: Bună seara, domnule președinte. Tragedia de la Piatra Neamț a adus din nou în discuție o problemă veche a sistemului sanitar românesc și anume, politizarea managementului spitalelor. PNL a avut o șansă de a depolitiza managementul spitalelor și aratat-o în perioada de urgență, atunci când spitalele au fost în subordinea Ministerului Sănătății. Nenumărate articole de presă au arătat că au fost puși directori de spital pe criterii politice, membri de partid, unele nume controversate. Nu mai departe, un exemplu clar este cel de la Piatra Neamț, chiar, unde a fost numit patronul unei firme de pompe funebre fără nicio legătură, deci, cu experiența de director de spital

Apoi a venit domnul Micu, liberal plecat de la PNL din motive și nemulțumiri politice la PSD. Așadar, domnule președinte, vă întreb: care este diferența dintre PNL și PSD în această privință și care sunt argumentele dumneavoastră ca oamenii să vă creadă pe dumneavoastră și să creadă și guvernul pe care îl sprijiniţi că vreți să faceți o reformă adevărată a sistemului sanitar?
Klaus Iohannis: Argumentaţia, dacă îmi permiteți, în acest caz este foarte simplă, fiindcă atunci când vom avea o nouă majoritate care se va forma după alegeri în jurul Partidului Național Liberal voi avea un guvern cu care voi putea lucra foarte bine și mă voi implica personal pentru reformarea, pentru modernizarea sistemului de sănătate. Acest lucru pot să îl promit românilor de pe acum.
Reporter: L-aţi avut şi anul acesta, domnule președinte?
Klaus Iohannis: Anul acesta am avut un guvern minoritar cu o opoziție majoritară care controlează parlamentul, care în loc să ajute guvernul în combaterea pandemiei a tras permanent frâna de mână, a boicotat guvernul, a schimbat ordonanțele de urgență când au ajuns în parlament, această majoritate PSD-istă care și-a schimbat haina, dar năravul nu.
Reporter: Vă mulţumesc.
Dan Tăpălagă: Bună seara, domnule președinte! Dan Tăpălagă G4Media. Ați declarat, în această seară, în legătură cu tragedia de la Piatra Neamț, există și un vinovat moral. Autoritățile locale PSD-iste, e un adevăr care trebuie spus, au aplicat după ureche măsurile de la centru. În legătură cu Sibiul, domnule președinte, campion pe țară la infectări, cine este vinovatul moral de acolo?
Klaus Iohannis: Cred că acolo lucrurile s-au mișcat prea încet și, din păcate, a fost nevoie de un impuls venit de la centru pentru a accelera un pic decizia de carantinare, situație care este extrem de neplăcută pentru orice sibian și eu sper și cum îi cunosc pe sibieni, cred că vor respecta aceste norme în așa fel încât Sibiul să nu mai fie în topul infectărilor din România și după perioada de carantină să revină într-o situație, într-un oraș dintr-o țară în pandemie, dar fără a performa cu recorduri negative.

Klaus Iohannis: ...dar fără a performa cu recorduri negative. Din câte am putut să vedem și în media, persoane cu putere de decizie au fost fie eliberate din funcție, fie au renunțat la funcție și cu siguranță se vor găsi alții care lucrează mai concret, mai aplicat și mai eficient.
Reporter: Dar, dacă îmi permiteți, așa cum ați așezat responsabilitatea politică la Neamț în sarcina autorităților locale PSD-iste, aici nu vorbim de autoritățile locale liberale? N-am înțeles, dacă-mi permiteți, răspunsul.
Klaus Iohannis: Era vorba de o întrebare.
Reporter: Așteptăm un răspuns mai precis, dacă-mi permiteți. Și nu pentru mine, ci pentru cei care ne ascultă.
Klaus Ioahnnis: Bun. Vă ascult.
Reporter: Mulțumesc!
Reporter: Bună seara, domnule președinte! Ionuț Anghel, un băiat de 33 de ani, a decedat seara trecută după ce a așteptat timp de 3 ani un transplant pulmonar. În România nu se operează cazurile grave, dar nici nu s-a reușit până acum un acord cu centre din străinătate pentru ca aceste cazuri să aibă o șansă. Cu o zi înainte de deces, Ionuț Anghel a postat un mesaj pe o rețea socială și a adresat o întrebare pe care aș dori să v-o adresez. Citez: ”Am observat cât de operativi au fost în cazul medicului erou care a fost mutat în Belgia. Deci se poate, dacă se vrea. Pentru restul bolnavilor care au nevoie, în cazul meu, de tratamente sau de transplant în afară, de ce nu se reușește nimic?”
Klaus Iohannis: Este evident o situație emoțională, tragică. Îmi pare rău pentru acest tânăr. Tocmai de aceea este nevoie de o reformă profundă a sistemului de sănătate. Ambiția mea nu este să avem un sistem care îi transportă pe tinerii români bolnavi în străinătate ca să fie tratați acolo, ambiția mea este să avem un sistem de sănătate care îi tratează pe tinerii români bolnavi foarte bine aici la noi în țară. Sistemul să fie atât de performant încât și medicii care au preferat să plece în altă parte să profeseze să se întoarcă și să profeseze în România. Oricât de greu de crezut ar fi acest lucru este posibil.
Reporter: Dar până să fie posibil acest lucru, reprezentanții din sănătate și autoritățile nu trebuiau să facă toate demersurile pentru ca acest tânăr să primească o șansă în afară?
Klaus Iohannis: Mă voi documenta în această speță.
Geanina Vatcovici, România TV: Bună seara. Domnule președinte, în România sunt mai multe județe unde spitalele funcționează fără autorizație de securitate la incendiu. Întrebarea este ce ar trebui să se întâmple cu aceste spitale până se găsesc în noi soluții despre care vorbeaţi? Să mai funcționeze sau nu, pentru că până la urmă reprezintă un real pericol pentru pacienți? Mulțumesc.
Klaus Iohannis: Un spital plin de pacienți nu poate fi închis, însă se pot lua măsuri, unele de urgență, altele pe termen mediu, iar altele planificate pentru a îmbunătății net siguranța pentru pacienți, pentru medici, pentru personalul medical aceste lucruri sunt posibile și trebuie făcute.
Ramona Avramescu, Televiziunea Română: Bună seara. Domnule președinte, primarul Craiovei.

Ramona Avramescu: Domnule președinte, primarul Craiovei, Olguța Vasilescu, a anunțat că va organiza în oraș un târg de Crăciun. A fost o discuție chiar și în Sibiu, că tot s-a vorbit de el mai devreme. Considerați că mai e posibilă organizarea unor astfel de târguri și de evenimente, vă întreb și ca fost primar, nu neapărat doar ca preşedinte?
Klaus Iohannis: Dupa parerea mea, organizarea unui târg de Crăciun în plină pandemie, când avem totuși încă aproape 10.000 de cazuri noi în fiecare zi mi se pare imposibilă și inoportună.
Ramona Avramescu: Aveți un mesaj pentru aleșii locali, pentru primari?
Klaus Iohannis: Da, aceste târguri de Crăciun în acest an cu siguranță nu se pot organiza.
Ramona Avramescu: Mulţumesc.
Mioara Costin: Bună sear,a domnule președinte! Mioara Costin Realitatea Plus. DSP Neamţ a anunțat că spitalul din Piatra Neamț nu avea avizul de la DSP pentru ultimele modificări făcute la secția de terapie intensivă. A existat cu siguranță o presiune din partea sistemului medical astfel încât această suplimentare a paturilor de terapie intensivă să se facă cât mai repede, iar dumneavoastră ați avut întâlniri cu specialiștii din sănătate, cu miniștrii, inclusiv cu autoritățile locale, și mă refer aici la întâlnirea cu prefecții pe care ați avut-o săptămâna trecută. Vreau să vă întreb dacă în aceste întâlniri v-a fost semnalat acest fapt că din cauza acestei grabe s-ar putea ca avizele de la DSP sau de la ISU sau instalațiile electrice să pună probleme, să nu existe aceste avize tocmai pentru că există această grabă, pentru ca paturile de terapie intensivă să fie cât mai repede în spitale?
Klaus Iohannis: Nici o grabă nu poate să pună în dificultate pacientul. Niciodată, din motive că hai să trecem mai departe nu trebuie făcute improvizații care pe urmă pun în pericol viața pacienților, a medicilor, a personalului medical. Nicio urgență și nici o grabă în amenajarea unei secții nu poate să fie folosită ca scuză pentru nerespectarea unor norme care în fond nici nu sunt foarte complicate. Am spus de la început, chiar dacă am câteva date, nu vreau să comentez ce se întâmplă în practică, în echipele de procurori, polițiști, de pompieri, care fac anchetă acolo. Ei vor veni cu detaliile tehnice. Însă este deja destul de clar că improvizația nu trebuie acceptată în nicio circumstanță când este pusă în pericol viața cuiva.

(Știre în curs de actualizare)

(RS)

Târgurile de Crăciun sunt tot mai populare
România 19 Decembrie 2024, 09:12

Târgurile de Crăciun sunt tot mai populare

Aproape trei sferturi dintre români - 73% - vor vizita un târg de Crăciun din România în perioada...

Târgurile de Crăciun sunt tot mai populare
Preşedintele Klaus Iohannis participă la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles
România 19 Decembrie 2024, 08:41

Preşedintele Klaus Iohannis participă la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles

În cadrul discuțiilor de la Bruxelles, președintele Klaus Iohannis va evidenția că este necesară continuarea unei abordări...

Preşedintele Klaus Iohannis participă la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles
Incendiu într-o clădire a Spitalului Colentina, lichidat de ISUBIF
România 19 Decembrie 2024, 08:37

Incendiu într-o clădire a Spitalului Colentina, lichidat de ISUBIF

Opt pacienți au fost evacuați preventiv, iar incendiul a fost lichidat. În prezent se procedează la ventilarea spațiilor...

Incendiu într-o clădire a Spitalului Colentina, lichidat de ISUBIF
Modificările propuse la legea educației din Ucraina "amenință păstrarea identității etnice a românilor"
România 19 Decembrie 2024, 07:50

Modificările propuse la legea educației din Ucraina "amenință păstrarea identității etnice a românilor"

Proiectul aflat în discuție privind reorganizarea rețelei de școli din Ucraina ar putea influența negativ învățământul în...

Modificările propuse la legea educației din Ucraina "amenință păstrarea identității etnice a românilor"
Iohannis: România a reacționat perfect legal, constituțional și a înlăturat efectele unei imixtiuni străine grave
România 18 Decembrie 2024, 22:16

Iohannis: România a reacționat perfect legal, constituțional și a înlăturat efectele unei imixtiuni străine grave

Președintele Klaus Iohannis își va informa partenerii din Consiliul European despre ingerințele străine la alegerile din...

Iohannis: România a reacționat perfect legal, constituțional și a înlăturat efectele unei imixtiuni străine grave
Undă verde pentru secțiunea de autostradă Moțca - Lețcani #A8
România 18 Decembrie 2024, 21:16

Undă verde pentru secțiunea de autostradă Moțca - Lețcani #A8

Curând va începe și procedura de licitație.

Undă verde pentru secțiunea de autostradă Moțca - Lețcani #A8
Premierul Ungariei vine vineri la București
România 18 Decembrie 2024, 19:14

Premierul Ungariei vine vineri la București

Premierul Ungariei, Viktor Orbán, se va întâlni, la București, cu prim-ministrul României, Marcel Ciolacu.

Premierul Ungariei vine vineri la București
S-a deschis sezonul de schi în Poiana Braşov
România 18 Decembrie 2024, 19:13

S-a deschis sezonul de schi în Poiana Braşov

Toate pârtiile din partea superioară a Masivului Postăvarul, dar şi cele pentru începători sunt accesibile iubitorilor...

S-a deschis sezonul de schi în Poiana Braşov