Instabilitatea legislativă, "piedică în calea investiţiilor"
Membrii Camerei de comerţ britanico-române au discutat despre problemele cu care se confruntă investitorii în România dar şi oportunităţile pe care le oferă ţara noastră.
15 Octombrie 2010, 08:57
Instabilitatea legislativă şi birocraţia sunt printre principalele probleme cu care se confruntă investitorii în România, semnalează membrii Camerei de comerţ britanico-române.
Aceştia au prezentat, joi, detalii despre punctele tari şi cele slabe, ale demersului de a investi în România.
O strategie pe termen lung, pentru oamenii de afaceri, legi mai simple şi mai clare, precum şi o infrastructură dezvoltată, sunt doar câteva dintre priorităţile pe care România trebuie să le aibă în vedere pentru a creşte economic şi a atrage cât mai mulţi investitori, este de părere preşedintele Camerei de Comerţ Britanico-Române, Brian Davies.
"Unul dintre lucrurile de care avem nevoie este acela ca patronii să angajeze cât mai mulţi oameni", este de părere Brian Davies, care a adăugat că în viitorul apropiat codul fiscal din România ar trebui simplificat.
"Una dintre măsurile luate de Marea Britanie pentru susţinerea noilor întreprinzători este aceea ca pentru primii zece angajaţi să fie scutiţi de plata taxelor, pentru un an de zile", a dat drept exemplu Brian Davies.
Preşedintele Camerei de comerţ britanico-române, Brian Davies mai spune că România are nevoie de "o strategie, pe termen lung, a mediului de afaceri, de anumite direcţii clare. Totodată, nu putem vorbi despre o industrie a turismului în România fără o infrastructură".
Dezvoltarea infrastructurii este un pas important
Şi ambasadorul Marii Britanii în România, Martin Harris, crede că infrastructura joacă un rol foarte important pentru dezvoltarea economică a ţării noastre.
Mai mult, acesta speră ca Londra să devină atractivă pentru investitorii români.
Martin Harris spune că în cadrul întâlnirii a fost discutată şi opţiunea parteneriatului public privat.
"În Marea Britanie avem o mare experienţă în acest domeniu. Ştim care sunt punctele forte, dar şi cele slabe. Putem să împărţim cu România această experienţă şi expertizele pe care le avem", a declarat Martin Harris.
Ambasadorul Marii Britanii în România speră ca firmele din Anglia să participe la această dezvoltare, pentru că "România are un mare avantaj în ceea ce priveşte buna pregătire a oamenilor".