Inspectorii sanitari-veterinari au suspendat activitatea unui restaurant
Inspectorii sanitari-veterinari au suspendat duminică activitatea unui restaurant din parcul Herăstrău.
Articol de Florin Lepădatu, 18 Mai 2020, 08:07
Inspectorii sanitari-veterinari au suspendat duminică activitatea unui restaurant din parcul Herăstrău care vindea mici şi alte produse din carne preparate la grătar, şi au amendat unitatea cu 5.000 de lei, întrucât încălca prevederile legale instituite pe perioada stării de alertă.
Potrivit unui comunicat al ANSVSA, controlul efectuat de inspectorii DSVSA Bucureşti s-a desfăşurat duminică, între orele 16:00 - 22:00, la 26 de unităţi care-şi desfăşoară activitatea în perimetrul parcului Herăstrău şi a vizat respectarea condiţiilor prevăzute privind regimul de funcţionare al unităţilor de alimentaţie publică pe perioada stării de alertă, precum şi respectarea normelor şi condiţiilor de igienă la prepararea şi comercializarea produselor alimentare.
"Vor fi realizate, în perioada următoare, controale, inclusiv în weekend, la unităţile de alimentaţie publică unde se desfăşoară activităţi de tip "drive-in", "room-service", livrare la client, "take-away", pentru a verifica atât respectarea normelor şi condiţiilor pentru siguranţa alimentelor, cât şi a celor pentru siguranţa consumatorilor", precizează Robert Chioveanu, preşedintele ANSVSA, conform Agerpres.