Inspectorii sanitar-veterinari fac controale în pieţe
Specialiştii sanitar-veterinari atrag din nou atenţia asupra riscurilor de siguranţă a alimentelor şi recomandă ca oamenii să nu cumpere din locuri neautorizate.
Articol de Florentina Varga, 18 Decembrie 2013, 15:07
Specialiştii sanitar-veterinari atrag din nou atenţia asupra riscurilor de siguranţă a alimentelor în perioada sărbătorilor, recomandă ca oamenii să nu cumpere din locuri neautorizate şi amintesc de linia telefonică gratuită pusă la dispoziţia cetăţenilor pentru a semnala orice neregulă, la numărul 0800.826.787.
În Bucureşti, Direcţia Sanitar Veterinară a amenajat patru spaţii pentru efectuarea, contra unui tarif de 12 lei, a examenului trichineloscopic pentru carnea de porc.
Mai multe echipe de control au fost miercuri în Piaţa Matache, unde au verificat modul de comercializare, ambalare şi depozitare a produselor.
Inspectorii au aplicat mai multe amenzi pentru lipsa de informare a consumatorilor.
"Se verifică condiţiile de depozitare, se verifică ambalarea, etichetarea produselor, termenul de valabilitate, calitatea şi prospeţimea acestor produse", a declarat Toma Constantina, medic veterinar în cadrul DSVSA Bucureşti.
Specialiştii recomandă să cumperăm produse numai din unităţi autorizate înregistrate sanitar-veterinar, care sunt verificate de către inspectorii sanitar-veterinari.
De asemena, să cumperăm produse ambalate şi etichetate, produse care să arate termenul de valabilitate.
Medicul veterinar Toma Constantina mai spune că "la produsele din carne, trebuie să fie produse controlate sanitar-veterinar, trebuie să poarte o marcă de sănătate, această marcă de sănătate este aplicată de medicul veterinar de abator pe carcasă sau pe semi-carcasă, această marcă de sănătate sau ştampilă trebuie să fie lizibilă, trebuie să fie păstrată până se vinde toată cantitatea respectivă".