Infotrafic, judeţ cu judeţ
Corespondenţii Radio România Actualităţi transmit situaţia actualizată a circulaţiei pe timp de iarnă.
Articol de Ionuţ Iamandi, 06 Ianuarie 2017, 09:53
Cristina Moise, Buzău, ora 12.46:
La nivelul unitatilor militare din cadrul Diviziei 2 Infanterie Getica sau constituit detasamente de militari gata sa intervina in ajutorul populatiei daca autoritatile publice o vor cere.
Procesiunea de Boboteaza de pe strazile orasului Buzau a fost anulata din cauza vremii.
Alex Lancuzov, Bucureşti-Giurgiu, ora 12.24:
Autorităţile de frontieră bulgare au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, prin intermediul Centrului Comun de Contact româno-bulgar, cu privire la faptul că începând din această dimineață, toate drumurile naționale și autostrăzile din zona de nord a Bulgariei sunt închise pe toate direcțiile, pentru toate tipurile de mijloace de transport.
În același timp, circulația din/spre orașele Ruse, Silistra și Dobrici din R. Bulgaria este închisă pentru toate categoriile de mijloace de transport, precum și circulația vehiculelor de marfă din zona Calafat – Vidin, către interiorul Bulgariei.
Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu ţine permanent legătura cu autorităţile de frontieră bulgare, iar conducătorii auto care tranzitează punctele de trecere a frontierei de la granița cu R. Bulgaria sunt informați de către polițiștii de frontieră cu privire la aceste restricții de trafic din tara vecina.
Maria Măndiţă, Galaţi, ora 11.54:
La ieşirile din municipiul Galați către toate direcțiile există echipaje ale poliției rutiere care le explică şoferilor că în județ se circulă foarte greu şi dacă pot, mai bine amână drumul. Potrivit Inspectoratului județean de Poliție (IJP) Galați, este închis drumul național care leagă Galațiul de Brąila, pe dig, DN 22 B, dar şi DN 24 D Galați-Vaslui. Conform ISU şi DN 25 este blocat între Şendreni şi Hanu Conachi. Cât priveşte drumurile județene, majoritatea sunt impracticabile pe anumite portiuni, situația fiind însă în schimbare continuă, căci acțiunea utilajelor de deszăpezire e zădărnicită de viscol. IJP informează că sunt 7 drumuri judetene blocate, respectiv:
- DJ 251 Smârdan – Slobozia Conache
- DJ 24A Rădeşti- Bereşti- Corod
- DJ 242 Târgul Bujor- Vârlezi
- DJ 255 Slobozia- DN 25
- DJ 242 E Băneasa- Oancea
- DJ 242 Băneasa- Suceveni
- DJ 242 A Rădeşti- Bereşti- Cavadineşti
Tot IJP informează că circulaţia este restristricţionată pe toate drumurile naţionale pentru vehicule mai mari de 7,5 tone.
Clementina Tudor, Ialomiţa, ora 11.28:
Pompierii au fost solicitaţi la un incendiu înregistrat la gospodăria unui ialomiţean din satul Iazu. Din cauza viscolului, intervenţiile se fac cu greutate, copaci şi crengi mari din pomi se rup şi îngreunează deplasarea atât pietonală cât şi rutieră. Parţial, municipiile Feteşti şi Slobozia au întreruptă alimentarea cu energie electrică, iar localităţile Făcăeni, Progresu, Borduşani, Stelnica, Sudiţi, Frăţilesti, Gheorghe Doja, Andrăşeşti, Nicolesti, Tovărăşia, Miloşeşti, Grivita, Gura Văii, sunt fără curent de mai multe ore.
Un echipaj SMURD a pornit spre Făcăeni, unde există un pacient dependent de oxigen, şenilata a pornit spre Frăţileşti pentru a prelua şoferul unei maşini cu pâine rămasă înzăpezită, iar din satul Patru Fraţi s-a primit un apel pentru doi copii care prezintă febră şi vărsături. Un caz deosebit de grav se înregistrează la Amara, unde o femeie de 57 de ani, cu diabet, a solicitat ajutor de urgenţă.
Mona Constantinescu, Constanţa, ora 11. 26:
Militari ai Brigăzii 9 Mecanizate “Mărășești” din Constanța intervin, la această oră, pentru înlăturarea efectelor căderilor masive de zăpadă din zona Dobrogei. Astfel, la solicitarea Centrului Național de Conducere Integrată, constituit la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, o grupă de militari acționează cu un camion DAC 6x6 și cu un autotrailer ”Tatra” pe DN 2A, între localitățile Ovidiu și Nicolae Bălcescu, pentru degajarea căii de acces și deblocarea unor autocamioane rămase înzăpezite.
Mona Constantinescu, Constanţa, ora 11. 24:
Judetul Constanta este incontinuare izolat. Toate drumurile judetene si cele nationale sunt inchise iar trenurile au fost anulate. Si traficul aerian este blocat. Nici o aeronava nu decoleaza si nu aterizeaza pe areoportul Mihail Kogalniceanu. Circulația dinspre Lazu spre Constanța este blocată la această oră. De la centrul comercial Auchan, circulația este blocată, și nu mai poate înainta spre Cumpăna sau Lazu. Pe sensul de mers spre Constanța, se circulă în condiții de iarnă. Călătorii care aveau drum spre Cumpăna sunt nemulțumiți că nu mai pot ajunge la casele lor. Un grup de 10 persoane, care au fost opriți din drumul lor către Cumpăna sunt nemulțumiți de decizia de blocare a circulației și au pornit pe jos spre localitatea învecinată Constanței, în ciuda viscolului puternic. Și spre Năvodari se va închide circulația. Un echipaj de Poliție stă la capătul stațiunii Mamaia și nu mai permite șoferilor să circule spre Năvodari. Drumul dinspre Valu lui Traian este blocat circulației după ce un microbuz cu pasageri a derapat si a ajuns de-a curmezișul pe drum, în dreptul vaporașului de la intrarea în Constanța. Zeci de masini sunt si la aceasta ora blocate in zapada iar utilajele de deszapezire incearca sa ajunga la ele pentru a-I duce pe cei din masini, la adapost Din cauza condiţiilor meteo deosebite (cod roșu de ninsori și viscol, rafale de vânt puternic şi ger), au fost afectate reţelele electrice din raza de activitate a societăţii E-Distribuţie Dobrogea. - In judeţul Constanţa au rămas nealimentate 57 linii electrice aeriene de medie tensiune total, 14 linii de medie tensiune parțial şi 1432 posturi de transformare, fiind afectate total sau parțial 90 localităţi Si tot din cauza vintului puternic, porturile sunt inchise, este furtuna pe mare de gradul 6 la 8 iar valurile ajung in larg la 9 metri inaltime. Reactorul 1 de la Centrala Nuclear Electrica de la Cernavoda a fost oprit controlat din motive de siguranta. Vintul puternic a creat problem si in judetul Constanta.Un copac a fost sumls de vint si s-a prabusit pe doua autoturisme, vântul puternic a doborât un copac și mai multe fire de electricitate pe bulevardul Mamaia si tot viscolul a pus la pământ un stâlp de electricitate de pe bulevardul Tomis iar altul s-a înclinat serios din cauza vântului puternic.
Ramona Alexandrescu, Bucureşti-Otopeni, ora 11.20:
Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu, traficul aerian se desfăşoară în condiţii de iarnă, cu ninsoare abundentă şi vânt în rafale.
Unele zboruri pot înregistra întârzieri la decolare, determinate de necesitatea degivrării aeronavelor, întârzieri care punctual pot atinge sau depăși o oră.
Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile din România, compania Wizz Air a anulat cursele 3001/3002 Bucureşti – Londra – Bucureşti, 3051/3052 Bucureşti – Paris – Bucureşti, 3081/3082 București – Charleroi – București și 3201/3203 București – Stockolm – București, compania Ryanair a anulat cursele 435/436 Timișoara – București – Timișoara, iar Tarom a anulat cursele 627/628 București – Oradea – București și 702 Iași – Otopeni.
Pe ambele aeroporturi ale Capitalei se intervine constant cu utilaje proprii pentru menţinerea suprafeţei de mişcare în condiţii optime.
Pistele, platformele și cările de rulare a aeronavelor sunt deschise și operaționale, fiind asigurate condiţiile pentru desfăşurarea în deplină siguranţă a operaţiunilor aeriene.
Ana Maria Cîrstea, Vâlcea, ora 11.18:
Încă de la instituirea codului galben de ninsori la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea, respectiv de la ora 22.00 din seara zilei de joi, 5 ianuarie, utilajele din dotarea SC Pieţe Prest SA, dublate de un efectiv uman format din aproximativ 20 angajaţi, au început împrăştierea de material antiderapant pe arterele de circulaţie din municipiu, astfel încât, la ora 4.00 a dimineţii de vineri, 6 ianuarie, toate străzile erau propice desfăşurării traficului auto. Nu au fost uitate nici zonele limitrofe ale Râmnicului, fiind făcute intervenţii în Aranghel, Feţeni, Dealul Malului, Priba, Colonie Nuci, Căzăneşti etc.
Intervenţiile continua si pe parcursul zilei de astazi, în special pentru a nu se forma polei pe carosabil în contextul temperaturilor foarte scăzute care se anunţă pentru perioada următoare.
La acest moment, Centrul Social de Urgenţă ”Ioana” găzduieşte 8 persoane fără adăpost, cifră rămasă neschimbată din data de 3 ianuarie, dar angajaţii Centrului se aşteaptă în nopţile geroase care urmează ca să fie solicitaţi de cei care nu au unde se adăposti. Este şi motivul pentru care CSU ”Ioana” va funcţiona în acest week-end cu personal complet, cei care vor apela la serviciile centrului, indiferent de oră, fiind aşteptaţi cu un ceai cald, o gustare, precum şi cu cazare într-una din camerele disponibile.
Capacitatea CSU ”Ioana” este de 21 persoane, cu posibilitatea de extindere la peste 30 prin intermediul unor paturi pliante.
Alina Darie, Vaslui, ora 11.16:
Pe DE 581, care pe portiunea Husi - Albita, se circula in conditii de iarna, viscolul care sufla cu 70 km la ora determinand soferii sa adopte o viteza de cel mult 30 km la ora, chiar daca s-a impus oficial o asemenea restrictie. Este vorba despre prudenta si despre faptul ca, din cauza zapezii viscolite, vizibilitatea nu este optima, spun drumarii care actioneaza in zona. IN Vama Albita tranzitul se realizeaza in conditii de iarna, dar inca fara probleme deosebite. Timpii de asteptare sunt in medie de 25 de minute, iar la intrare si , respectiv iesire, vamesii si politistii de frontiera asigura traficul pe cate 5 benzi.
Laura Stoican, Olt, ora 11.07:
Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt anunta ca, până la această oră, in judet, nu au fost drumuri blocare sau restricționate, iar circulația se desfășoară în condiții de iarnă pe toate drumurile naționale și județene. Se acționează cu 133 de utilaje pe cei peste 1200 de kilometri de drumuri naționale și județene și se împrăștie material antiderapant, în special în pante și curbe.
Din datele transmise de societatea care se ocupă cu distribuția energiei electrice, la această oră sunt 11 localități nealimentate parțial cu energie electrică.
În localitățile Slatina, Gostavățu, Băbiciu, Scărișoara, Vădastra, Bucinișu, Obârșia, Vădăstrița, Urzica, Ianca și Corabia sunt 1572 de consumatori nealimentați. Echipele operatorului se află în teren pentru remedierea defecțiunilor.
La nivelul ISU Olt sunt pregătiți să intervină peste 100 de pompieri, cu mijloace specifice, iar numărul acestora se poate suplimenta, în cel mai scurt timp, cu alți 100 de militari.
De asemenea, întreg personalul unității a fost prealertat pentru a se prezenta la unitate, dacă situația o impune.
Pentru intervenția în zone greu accesibile, sunt pregătite autospeciala tip UTV cu șenile și roți, autospeciala multifuncțională cu freză de zăpadă și sărăriță și autospeciala pentru transport victime multiple, cu tracțiune integrală.
Județul Olt se află până vineri, 06 ianuarie, ora 20.00, sub incidența unei atenționări cod galben de ninsori însemnate cantitativ.
Alina Darie, Vaslui, ora 11.03:
In apropiere de Hârsova, între Poienești și Ivănești a fost găsită o persoană pe marginea drumului, de către o sărăriță. Bărbatul are 47 de ani și este cioban din Hârsova. A fost surprins de viscol pe marginea drumului și a intrat în convulsii. Omul a intrat în hipotermie, fiind la un pas de moarte. Șoferul de pe sărăriță l-a luat în cabină și a sunat la ambulanță, iar persoana găsită în ger a fost dusă la Spitalul Județean de Urgență. Avea 35 de grade Celsius, când a fost preluat de medici, iar acum este în afara oricărui pericol.
Gina Bahor, Brăila, ora 11.01:
43 de localităţi fără curent electric
Acestea sunt: Ariciu, Praporgescu, Gulianca, Salcia Tudor, Cuza Vodă, Mihail Kogălniceanu (com. Râmnicelu), Olăneasca, Corbu Vechi, Căldăruşă, Târlele Filiu, Batogu, Ioneşti, Lişcoteanca, Esna, Ţepeş Vodă, Movilă Miresii, Găvani, Tichileşti, Unirea, Silistraru, Ianca parţial, Gurguieţi, Sihleanu, Scortaru Nou, Pitulaţi, Constantineşti, Râmnicelu, Lacu Rezi, Măru Roşu, Dudeşti, Mircea Vodă, Perişoru, Burlescu, Tufeşti, Oprişeneşti, Plopu, Bărăganu, Făurei parţial, Brateău Vechi, Surdila Greci, Tătaru, Chiscani partial.
În total 17.247 abonaţi afectaţi. 39 de echipe ale Electrica sunt în teren pentru intervenţii.
Sunt rupte linii electrice, dar sunt şi avariate mai multe posturi de transformare. Lt. col. Ştefan Stoian, ofiţerul de relaţii publice al ISU Brăila: ”În momentul de faţă nu avem drumuri complet troienite, însă circulaţia este întreruptă din cauza vizibilităţii foarte scăzute. Au fost, totuşi, 7-8 situaţii în care şoferi porniţi la drum au rămas blocaţi în suluri de zăpadă. În sprijinul acestora au fost trimise utilaje ale Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă. Situaţii de acest gen au fost în zona localităţilor Movila Miresii, Mărtăceşti, Unirea, Albina, Mihai Bravu, Mircea Vodă, Surdila Găiseanca”.
În prezent sunt sub cod roşu 7 judeţe, la lista anterioară fiind adăugat şi judeţul Vrancea. În plus, pentru Constanta si Tulcea codul roşu a fost prelungit pana la ora 18:00, iar în Vrancea, Buzau si Braila pana la ora 16:00. De asemenea, cele două bacuri cu care se traversează Dunărea de pe malul gălățean pe cel tulcean nu mai circulă din cauza viscolului foarte puternic, au anunțat reprezentanții Navrom Bac Galați., iar bacul spre Insula Mare, unde sunt doua localitati Frecatei si Marasu, la fel este oprit.
Nucu Jalea, Braşov, ora 10.47:
La această oră, în județul Brașov nu sunt drumuri închise și se circulă pe toate arterele în condiții de iarnă. Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Brașov, a fost instituită o singură restricție pe DN 10 între Buzău și Brașov. Pe această arteră este interzis traficul camioanelor mai mari de 7,5 tone între kilometrii 2 și 24. Poliția rutieră vă sfătuiește să nu porniți la drum decât dacă este nevoie, și numai echipați corespunzător. Mai trebuie să știți că ninsoarea continuă să cadă la Brașov iar stratul de zăpadă a ajuns la 10 centimetri.
VIDEO/Alex Lancuzov, Bucureşti, ora 10.46: Intrarea pe Autostrada Soarelui.
Gina Bahor, Brăila, ora 10.36:
In prezent 43 de comune si sate sunt fara curent electric, partial sau total , printre ele Ianca-oras, Faurei, Tichilesti, Gemenele , Ciocile, Scortaru, Tufesti, Cuza Voda, Salcia Tudor, Baraganu, Chiscani, peste 17 mii de abonati au de suferit. Echipe ale Electrica actioneaza in teren.
Ana Maria Cîrstea, Vâlcea, ora 10.18:
Cel mai gros strat de zapada din judetul Valcea se inregistreaza la această ora la Obârșia Lotrului, respectiv 61 de centimetri, urmat de 10 cm, inregistrat la Titesti, 8 cm la Măciuca și 3 cm la Șirineasa. Totuși, în momentul de față in sudul județului ninge viscolit, în zonă deplasându-se și prefectului județului Vâlcea, Radu Renga, pentru a se asigura că nu sunt probleme.
Gabriel Pop, Bacău, ora 10.10:
La nivelul judetului Bacau, din infirmatiile primite pana in acest moment de ISU Bacau, pe toate drumurile se circula in conditii de iarna, nefiind semnalate drumuri blocate.
Satele Deleni si Drăgugeşti din comuna Helegiu sunt nealimentate cu energie electrica - 7 posturi de transformare nealimentate - 1273 de consumatori afectati.
Maria Măndiţă, Galaţi, ora 10.00:
Un al treilea drum național a fost închis circulației, din cauza viscolului, care limitează vizibilitatea la sub 10 metri. Potrivit Prefecturii Galați, este vorba de DN25 care a fost inchis pe segmentul Şendreni-Hanu Conachi pentru toate categoriile de autovehicule.
Simona Uţă, Prahova, ora 9.59:
In județul Prahova se circula in conditii de iarna pe toate drumurile naționale . Nu au fost impuse restricții . Nu sunt semnalate avarii la sistemul de alimentare cu energie electrica .
Singurul drum unde traficul este restrictionat este cel care face legătura intre stațiunea Sinaia si Cota 1400.
Maria Măndiţă, Galaţi, ora 9.55:
Pentru a veni în sprijinul gălățenilor, Primăria municipiului Galați a decis ca astăzi, transportul în comun să fie gratuit pe tot parcursul zilei. Decizia vine ca urmare a faptului că traficul rutier se desfăşoară cu dificultate în municipiul Galaţi din cauza viscolului puternic. Potrivit Biroului de Presă al Primăriei Galați până la această oră peste 250 de tone de sare au fost împrăștiate pe carosabil și 98 de utilaje adaptate circulă atât pe arterele principale cât și pe cele secundare, îndepărtând zăpada. Totuşi, intervențiile sunt îngreunate, caci vântul suflă în continuare cu putere, iar la rafale, apreciază specialiștii, atinge și 70 de km/h.
Mona Constatinescu, Constanţa, ora 9.53:
Situatia se inrautateste de la o ora la alta in judetul Constanta care la aceasta ora este izolat. Toate drumurile nationale si judeterne au fost inchise din cauza cantitailor mari de zapada si a viscolului putenic iar vestul judetului a intrat sub cod rosu de viscol. Si la aceasta ora mai sunt masini nramase blocate in nameti sau care au derapat si au iesit de pe acr9osabil.. La acesata ora se lucreaza pentru deblocarea drumurilor si salvarea persoanelor blocate in nameti. Din cauza vintului puternic, zeci de localitati din judetul Constanta nu au current electric iar unele dintre acestea nici apa potabila. Echipele ENEL interin pentru remedierea avariilor isa actiunea este ingreunata de viscolul puternic. Vintul care bate cu putere si in municipiul Constanta unde circulatia se desfasora cu dificutate. Mai multi copaci au fost smulsi de vint si doboriti la pamint. Unul dintre acestia a cazut peste doua autoturisme. Aeroportul Mihail Kogalniceanu este inchis. Porturile sunt si ele inchise, pe mare este furtuna de gradul 6 -8 . Vântul bate cu putere , din Nord-Est și Nord-Nord-Vest, măsurând 7-10 grade beaufort In larg valurile depasesc 9 metri In urma cu putin timp, din cauza vremii nefavorabile, s-a oprit si Unitatea 1 de la CNE Cernavoda. Datorită condițiilor meteo nefavorabile, procesiunea spre Portul turistic Tomis se anulează. Slujba de Sfințire cea Mare a apei se va oficia tot de la ora 11.45, la Catedrala arhiepiscopala „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”. După oficierea slujbei de Sfințire cea Mare a apei, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, se va deplasa în Portul turistic Tomis, unde va arunca cele trei cruci în apa mării. Evenimentul este programat în jurul orei 13.00.
Irinel Călin, Tulcea, ora 9.49:
Ca urmare a Codului Roşu anunţat pentru judeţul Tulcea, procesiunea de la Catedrala Sf. Nicolae către faleza municipiului şi slujba de la malul Dunării a fost anulată, a anunţat la ora 9.45, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Tulcii, părintele Felix.
Irinel Călin, Tulcea, ora 9.36:
Oficial, în intervalul 8.20 -13.00, judeţul Tulcea, alături de alte cinci judeţe din estul ţării se află sub avertizare COD ROŞU urmând a fi semnalate intensificări ale vântului cu rafale de peste 85 km/h, zăpadă puternic viscolită și troienită, vizibilitate redusă spre zero. De la ora 9.00, din dispoziţia prefectului judeţului Tulcea, a fost transmisă o circulară primăriilor din judeţ prin care se interzice circulaţia pe toate categoriile de drumuri, naţionale, judeţene şi comunale, cu excepţia celor aparţinând serviciilor de urgenţă.
De la ora 9.00 în judeţul Tulcea sunt 9 localităţi fără energie electrică.
Mălina Negrea, Covasna, ora 9.30:
Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă pe toate drumurile publice din judeţul Covasna.
Directorul Secţiei Drumuri Naţionale Covasna, ing. Cristian Drincă, a declarat vineri că ninge intens în aproape tot judeţul, iar circulaţia rutieră este îngreunată din cauza zăpezii şi viscolului în special pe DN 11, Braşov- Bacău, în zona Pasului Oituz şi DN 10, Braşov -Buzău, în zona Pasului Predeluţ (Întorsura Buzăului). Nu există drumuri blocate, iar utilajele de deszăpezire acţionează pentru menţinerea viabilităţii drumurilor.
Maria Măndiţă, Galaţi, ora 9.23:
Din cauza situației meteo nefavorabile, slujba de Bobotează, programata să se desfăşoare de la ora 13.00 pe Faleza Superioară a Dunării din Galați, se anulează, a declarat pentru RRA protopopul de Galați, preotul Eugen Buruiană. Aceeaşi măsură este aplicată şi pentru Brăila, municipiu aflat în Arhiepiscopia Dunării de Jos, a precizat secretarul eparhial, Gabriel Mungiu. Preotul Eugen Buruiană a precizat că slujba de Bobotează va fi oficiată, ca în fiecare an, în toate bisericile Arhiepiscopiei Dunării de Jos din Galați şi Brăila, după care, in curtile bisericilor, se va distribui agheazmă credincioşilor, dar manifestările tradiționale, cu pelerinaj, slujbă pe Faleza Dunării si aruncarea crucii in apă sunt anulate, pentru protecția credincioşilor.
Mona Constatinescu, Constanţa, ora 9.19:
Datorită condițiilor meteo nefavorabile, procesiunea spre Portul turistic Tomis se anulează. Slujba de Sfințire cea Mare a apei se va oficia tot de la ora 11.45, la Catedrala arhiepiscopala „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”. După oficierea slujbei de Sfințire cea Mare a apei, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, se va deplasa în Portul turistic Tomis, unde va arunca cele trei cruci în apa mării. Evenimentul este programat în jurul orei 13.00.Circulatia se desfasoara cu dificultate in municipiul Constanta desi utilajele de deszapezire au actionat insa actiunea este ingreunata de viscolul puternic.
Dana Onel, Teleorman, ora 9.18:
În această dimineață, pe raza localității Sîrbeni, un microbuz cu 6 persoane a derapat și a rămas suspendat în șanț. Au intervenit membrii SVSU Sîrbeni, care au trimis la fața locului un buldoexcavator. Autovehiculul a fost repus pe carosabil, acesta reluându-și traseul. Nu s-au înregistrat victime.
În judetul Teleorman se circulă normal, în condiții de iarnă, pe toate drumurile naționale și județene; reprezentanții Secției Drumuri Naționale acționează în acest moment cu 60 utilaje de deszăpezire și materiale antiderapante, iar operatorul economic care se ocupă de deszăpezirea drumurilor județene, cu 42 de utilaje; 23 de localități au raportat defecțiuni la rețea, fiind afectați mai mulți consumatori.
În acest moment furnizorul de energie elctrică are în teren 13 echipe pentru remedierea problemelor apărute, numărul acestora urmând a fi suplimentat în orele următoare, informeaza ISU Teleorman.
Angela Bîrsan, Harghita, ora 9.14:
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita a trimis în sprijinul colegilor din judeţul Giurgiu, judeţ afectat de ninsori şi viscol puternic, un echipaj format din doi subofiţeri, dintre care unul paramedic, cu o autospecială cu capacitate mărită de trecere, respectiv şenilată. În Harghita, la această oră circulaţia rutieră se desfăşoară cu dificultate pe toate drumurile naţionale, în special în zonele de altitudine. Stratul de zăpadă de pe carosabil tratată cu antiderapant măsoară între 1-3 cm Până acum s-a intervenit cu 42 de lame şi 150 de tone de sare iar în zonele înalte au fost dispuse echipaje de la poliţia rutieră
Alina Darie, Vaslui, ora 8.28:
La nivelul judetului Vaslui, viscopul destul de puternic si caderile de zapada au facut ca circulatia sa fie dificila pe drumurile nationale si pe DE 581. Reprezentantii Comandamentului de Iarna din cadrul Prefecturii au anuntat ca se actioneaza pe toate drumurile nationale. DN 24 D, Barlad - Cuca - Galati, a fost inchis, tocmai pentru ca stiuatia oe raza judetului Galati situatia este mult mai grava din cauza viscolului. DE asemenea, circulatia este ingreunata pe DN 24, dispre Barlad spre Tecuci, unde s-a impus restrictie de viteza vehiculelor mai mari de 7,5 tone. Utilajele actioneaza pe DN 11 A, Barlad Podul Turcului, DN 15 D, DN 24 A, DN 24 B.
Prefectul Judetuluui, Isabel Bogdan, sustine ca , deocamdatam nu s-au semnalat cazuri dificile, care sa puna probleme, la Ambulanta sau ISU si nici pe drumurile judetene inca nu s-au impus restrictii. "SE circula doar in conditii dificile de iarna, vantul bate cu 70 km pe ora, spulbenrand zapada", a spus prefectul Bogdan.
Mona Constantinescu, Constanţa, ora 8.20:
Situatia se inrautateste de la o ora la alta in judetul Constanta care la aceasta ora este izolat. Toate drumurile nationale si judeterne au fost inchise din cauza cantitailor mari de zapada si a viscolului putenic. Pe DN 2A, intre localitatile M Kogalniceanu si Oituz sunt 20 de autoturisme blocate ca urmare a unor deraparii a unora dintre ele Deasemenea pe DJ 222 sunt 6 autoturisme blocate intre localitaile M Kogalniceanu si Cuza Voda. La acesata ora se lucreaza pentru deblocarea drumrilor si salvarea persoanelor blocate in nameti. Din cauza vintului puternic, 75 de localitati din judetul Constanta nu au current electric iar unele dintre acestea nici apa potabila. Peste 15 mii de familii sunt afectate de lipsa energiei electrice.5 echipaje ale ENEL interin pentru remedierea avariilor. Aeroportul Mihail Kogalniceanu este inchis. Porturile sunt si ele inchise, pe mare este furtuna de gradul 6 -8 . Vântul bate cu putere , din Nord-Est și Nord-Nord-Vest, măsurând 7-10 grade beaufort In larg valurile depasesc 9 metri Toate eforturile sunt acum concentrate pentru salvarea persoanelor ramase in masini si deblocarea drumurilor.
Gina Bahor, Brăila, ora 8.20:
In judetul Braila , toate drumurile nationale sunt inchise de la ora 7.00, iar de la ora 8.00 toate drumurile judetene. Insula Mare a Brailei izolata, cinci mii de localnici din Frecatei si Marasu. Se circula doar in situatii de urgenta si actioneaza utilajele de deszapezire. Localitati fara curent gemenel si Ciocile , actioneza echipe de la Electrica, iar la Mircea Voda 6 autospeciale actioneaza la un incendiu . 15 gravide sunt deja in spital in municipiu, iar cei cu dializa sunt in observatie la sp[ital si la rude in municipiu.
Maria Măndiţă, Galaţi, ora 8.13:
Din cauza viscolului foarte puternic, nici cele două bacuri cu care se traversează, de regulă, Dunărea, de pe malul gălățean pe cel tulcean nu circulă. Potrivit reprezentanților Navrom Bac Galați, decizia de suspendare temporară a curselor de bac se va menține până la îmbunătățirea condițiilor meteo.
Maria Măndiţă, Galaţi, ora 8.08:
Două drumuri naționale și patru drumuri județene sunt închise, iar 250 de gospodării din comuna gălățeană Ivești nu au energie electrică, din cauza viscolului puternic, informează Prefectura Galați. De asemnenea, circulația ruitieră este restricționată pentru vechicule de mare tonaj, peste 7,5 tone, pe 7 portiuni din 6 drumuri naționale.
Sunt închise DN 24 D, de la km 9 până la km 84, la limita cu județul Vaslui și DN 24, de la limita cu județul Vaslui, până la intersecția cu DN 26. Cât privește drumurile județene închise, nu se circulă pe: DJ 251 Galați-Slobozia Conachi, DJ 253 Cudalbi-Viile, DJ 255 Slobozia Conachi- intersecția cu DN 25 și DJ 242 A Cavadinești-Berești-Rădești.
Sunt restricții de trafic greu (mașini de mare tonaj peste 7,5 tone) pe următoarele porțiuni din 6 drumuri naționale: DN 25 Km 3- km 68, DN 25 A Hanu Conachi-Vrancea, DN 26 Galați-Vaslui (km 3-km 81), DN 26 A Oancea-Vama Oancea, DN 2 B km 125-129, de la Șendreni la Galați, DN 2 B km 141 -149 (Galați-Giurgiulești) și DN 22 B, Galați-Brăila.