Înființarea de puncte de vaccinare în locuri atipice
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare, anunță înființarea de puncte de vaccinare în locuri atipice.
Articol de Radiojurnal, 25 Mai 2021, 19:20
Aproximativ 68.800 de doze de vaccin anti-COVID-19 au mai fost administrate de ieri până azi la nivel național, iar aproape două treimi au fost rapeluri.
Circa 24 de mii de persoane au făcut prima doză sau serul în doză unică.
Cifrele se mențin în tendința ultimelor zile, când ritmul campaniei naționale a încetinit în comparație cu cel din prima parte a acestei luni.
În perioada următoare ar urma să se intre într-o nouă etapă.
Dacă până acum s-a pus accent pe centrele fixe, aproape 1.000 existente la nivel național, acum este esențial să crească mobilitatea, astfel încât vaccinul să ajungă cât mai aproape de beneficiari.
Reporterul RRA Andrei Șerban relatează: Coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a reamintit că programul "Orașul vaccinează satul" dorește să mărească numărul de persoane care se vaccinează în mediul rural. Echipe mobile vor pleca din orașe și se vor deplasa la sate, unde vor vaccina persoanele care doresc și care nu au centre de vaccinare în apropiere. Tot pentru a-i încuraja pe cei care nu doresc să intre în spitale în perioada aceasta sau care au rezerve față de înțepături, de tratamente sau de cabinetele medicale, Valeriu Gheorghiță a anunțat înființarea de puncte de vaccinare în locuri atipice.
Valeriu Gheorghiţă: Este bine să găsim acele locații potrivite, cum ar fi, vă dau exemplu: muzee, gări, aeroporturi, stadioane, pe litoral, la munte, acolo unde există o interacțiune crescută între persoane. În momentul în care ridicăm o serie de restricții oamenii vor interacționa mai mult și ne dorim să ajungem cu vaccinul în zona respectivă.
Reporter: Tot de mâine, 11 centre de vaccinare care aparțin Ministerului de Interne se vor deschide publicului larg, la București la Spitalul Gerota, dar și la Oradea, Ploiești, Galați, Tulcea și Hunedoara.