"Impact pozitiv" al Legii antifumat
În sala de şedinţe a Comisiei pentru sănătate şi famile din cadrul Camerei Deputaţilor s-a prezentat astăzi impactul acestei legislaţii asupra populaţiei.
Articol de Adriana Turea, 22 Martie 2017, 13:42
În primele şase luni ale aplicării actualei Legi antifumat, aproape 2.000 de adulţi şi 700 de copii nu au mai necesitat spitalizare pentru o acutizare a unei boli provocate sau agravate de fumat.
De asemena, au scăzut internările pentru infecţii acute respiratorii şi cardiace.
Totodată, în perioada de un an care a trecut de la introducerea acestei legi veniturile barurilor şi ale restaurantelor au crescut datorită nefumătorilor care le-au frecventat de multe ori împreună cu familia.
În sala de şedinţe a Comisiei pentru sănătate şi famile din cadrul Camerei Deputaţilor s-a prezentat astăzi impactul acestei legislaţii asupra populaţiei.
Legea antifumat are un grad de acceptare ridicat, după cum a precizat profesorul-doctor Florin Mihălţan:
Florin Mihălţan: Din punct de vedere al acceptanţei populaţiei se remarcă şi aici un progres între 80% şi 85% dintre locuitorii ţării noastre au acceptat şi susţin aceste demersuri în continuare ale legii. Şi de asemenea, 67% din fumători acceptă această lege şi o susţin pentru că au realizat efectele fumatului pasiv, efectele fumatului terţiar. Toate sunt efecte negative care în momentul de faţă, această lege încearcă să le excludă şi să protejeze fumătorul pasiv.
În România, consumul de tutun este responsabil de peste 42.000 de vieţi pierdute anual. În lume, aproximatiov cinci milioane de persoane mor în fiecare an din cauza bolilor asociate fumatului - ne-a transmis reporterul nostru Adriana Turea