Guvernul ar putea reduce TVA la carne, lapte, legume şi fructe
O decizie privind reducerea TVA-ului la carne, lapte, legume şi fructe ar putea fi luată luna viitoare, a anunţat ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Daniel Constantin.
Articol de Adriana Turea, 24 August 2014, 08:06
Guvernul intenţionează să reducă TVA-ul la carne, lapte, legume şi fructe.
Potrivit ministrului agriculturii, Daniel Constantin, o decizie în acest sens ar putea fi luată chiar luna viitoare.
Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Daniel Constantin, susţine că discută cu reprezentanţi ai industriei despre scăderea TVA, astfel încât luna viitoare să poată lua o decizie.
"Există un angajament al ministerelor şi la primul ministru, în primul rând, chiar dacă lucrurile să spunem că nu merg bine într-un anumit domeniu, la pâine, dar nu revenim la TVA de 24%. Indiferent de discuţiile care vor avea loc în perioada urmatoare, cu FMI, nu se va reveni. TVA-ul la pâine şi pe lanţul de producţie va rămâne 9%.
"Eu sper să putem să avem rezultate bune şi să extindem această măsură absolut necesară. Se fac analize pe lapte, pe carne, pe legume-fructe. Acestea sunt principalele domenii", a spus Daniel Constantin.
Ministrul agriculturii a mai precizat că se află în discuţii cu hipermarketurile pentru a înfiinţa în aceste magazine zone cu produse tradiţionale româneşti.
Daniel Constantin a dat asigurări că, în acest moment, produsele care sunt etichetate ca fiind tradiţionale chiar sunt.
Totodată, ministrul agriculturii, Daniel Constantin, consideră că recolta de anul acesta este foarte bună.
Acest lucru se observă din balanţa comercială pe primele patru luni, de unde reiese că s-a exportat mai mult decât anul trecut, în aceeaşi perioadă.
În ceea ce priveşte irigaţiile, ministrul atrage atenţia că în acest moment trebuie să existe o colaborare public-privată, astfel încât la sfârşitul anului 2015 să fie irigate 80.000 de hectare.